ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

"QUI TÉ EL PODER AVUI", AMB OWEN JONES

Dilluns 19 de maig, a les 19h La propera conferència, "Qui té el poder, avui?", anirà a càrrec de Owen Jones, periodista de The Guardian. Ha publicat: Chavs: la demonización de la clase obrera (Capitán Swing, 2012). Serà presentat per Carles A. Foguet, politòleg, director de comunicació de Jot Down Magazine i editor del bloc d'anàlisi política Cercle Gerrymandering.

La literatura pot reproduir els viatges i les ciutats, posar en paraules les sensacions i experiències que ens produeix la vida urbana, però també pot inventar metròpolis, crear barris imaginaris i fabular personatges i espais urbans. Gonçalo M. Tavares, una de les veus més traduïdes de la nova literatura portuguesa, ens explicarà quines «idees d’Europa» podem extreure de la seva ciutat, Lisboa, i dels seus viatges.

CICLE: LA IDEA D'EUROPA
La pau i la reconciliació entre vells enemics van ser el motor de la integració d’Europa, ara fa més de seixanta anys, però, amb les incerteses de la crisi, creix la desafecció dels europeus cap al projecte d’integració i sembla que l’ideal de la pau ja no és suficient per a les generacions que no van viure ni tenen record directe de la Segona Guerra Mundial. A més, les properes eleccions al Parlament Europeu preveuen un escenari de creixement de les forces d’extrema dreta, que omplirien encara més d’ombres el somni d’una Europa guiada pels principis d’igualtat i llibertat. Quins són els valors sobre els quals es pot reconstruir el sentit del projecte europeu? Com imaginar una nova Europa més forta i legítima, renovada i il·lusionant? En el marc de l’exposició sobre el Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2014, una sèrie de pensadors i creadors reflexionaran sobre el nostre futur comú i, manllevant l’expressió de George Steiner, intentaran definir quina ha de ser «la idea d’Europa» del segle XXI.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web