ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

APRÈN A RESOLDRE DUBTES LINGÜÍSTICS.

Taller pràctic sobre l'Optimot per a col·legiats. Gratuït! La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura us ofereix aquest servei en col•laboració amb l'Institut d'Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT.
APRÈN A RESOLDRE DUBTES LINGÜÍSTICS.

L’Optimot és un servei de consultes lingüístiques que consta d’un cercador d’informació lingüística, amb diverses fonts integrades, que ajuda a resoldre dubtes sobre l’ús de la llengua catalana. Quan les opcions de cerca no resolen el dubte lingüístic, es pot accedir a un servei d’atenció personalitzada que consta d’un espai web per enviar les consultes per escrit i rebre-hi les respostes, així com d’un telèfon atenció. El ventall de consultes que s’hi poden fer és molt ampli i abraça gairebé tots els aspectes bàsics de la llengua estàndard: el lèxic, l’ortografia, la morfologia i la sintaxi. També hi ha abundant informació sobre altres aspectes, com ara la toponímia, les abreviacions i les convencions gràfiques.

Aquest taller pràctic vol donar a conèixer les fonts i les diferents possibilitats de cerca al cercador de l’Optimot per facilitar la resolució de dubtes de llen­gua. La sessió serà pràctica: amb ordinadors i a partir de la solució de casos reals.

Si us interessa aprofundir més en els recursos que ofereix i en com fer-los servir, podeu seguir gratuïtament aquest taller adreçat a titulats en ciències polítiques i sociologia que estiguin col·legiats. Aquest curs es portarà a terme al Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística el 14 d’octubre de 16.00 a 18.00 h, al carrer del Portal de Santa Madrona 6-8, on a més els assistents també podran conèixer el vast fons documental sobre llengua de què disposa el Centre.

Les inscripcions al taller són limitades i es poden fer com a màxim fins el 7 d’octubre.
Activitat exclusiva per a col·legiats i col·legiades.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web