ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

EL PROJECTE VINCLES BCN GUANYA EL PREMI MAYORS CHALLENGE

La iniciativa, impulsada per l'Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva, ha estat la guanyadora d'entre les 21 ciutats europees que van quedar finalistes del 2013-2014 Mayors Challenge. Barcelona ha estat la guanyadora d’entre les 155 propostes presentades al projecte, que busca trencar l’aïllament social de la gent gran.
EL PROJECTE VINCLES BCN GUANYA EL PREMI MAYORS CHALLENGE

Es tracta d'un projecte que pretén crear una xarxa de confiança que trenqui l’aïllament de les persones grans i millori la seva seguretat. Consisteix en un sistema informàtic, que es pot instal·lar a un tablet o a un dispositiu mòbil, i que permetrà a la persona gran fer trucades, enviar missatges de veu o saber quina pastilla li toca prendre. La iniciativa també preveu la creació d'un entramat de suport públic i de l'entorn personal de les persones grans, que inclogui família, amics, treballadors socials i voluntaris.

La dotació de 5 milions d’euros permetrà als impulsors de la iniciativa tirar endavant un projecte molt ambiciós i innovador que vol ajudar les persones grans a combatre l’aïllament per mitjà de cercles de confiança amb suport digital, tot apostant per les noves tecnologies per afrontar els reptes de la ciutat del segle XXI. Es preveu que la iniciativa pugui arribar a 20.000 persones, perquè generin 20.000 xarxes de confiança, compostes per total d'unes 100.000 persones.

El Premi Mayors Challenge, impulsat per la Blommberg Philanthropies (fundació presidida per l’exalcalde de Nova York, Michael Blommberg) promou per buscar idees innovadores que resolguin els principals reptes que tenen les ciutats avui, i que tinguin com a objectiu millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web