ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

EL SETGE PERMANENT: GAZA

Cicle de conferències al CCCB. 25 de setembre En el marc de la commemoració del 300 aniversari del setge de Barcelona per part de les tropes borbòniques l’any 1714, el CCCB proposa una reflexió sobre els aspectes més contemporanis de les ciutats en setge. L’objectiu de les activitats és traslladar la noció de setge al món actual, des de les formes en què avui l’assetjament de les ciutats continua sent una realitat bèl·lica en plena vigència, fins a les estratègies de resistència amb què la ciutadania ha fet front a aquestes situacions tant a títol individual com col·lectiu.
EL SETGE PERMANENT: GAZA

La situació de la franja de Gaza, actualment epicentre del conflicte entre Israel i Palestina, és la mostra més evident de la vigència del setge avui dia. La supervivència dels ciutadans de la franja està supeditada a la voluntat dels territoris veïns, que controlen les vies d'abastiment de la regió, la circulació de persones i l'entrada de l'ajut humanitari internacional. Aquest bloqueig, d'efectes devastadors en el pla material i econòmic, s'agreuja durant les crisis que condueixen a enfrontaments militars directes, quan Gaza es converteix en el paradigma del setge en el seu sentit més estricte.

Ahron Bregman, professor d'Estudis de Guerra al King's College i exsoldat de l'exèrcit israelià, autor de La ocupación (Crítica, 2014).

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web