ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

NOVES FORMES DE FILANTROPIA I TRANSFORMACIÓ SOCIAL

Cicle de Diàlegs al Palau Macaya Històricament, el moviment filantròpic ha estat un fenomen típicament propi dels països anglosaxons i, en particular, dels EUA. És també en aquests països on la filantropia ha experimentat la seva evolució cap a tres línies bàsiques: estratègia i focus, innovació i impacte i xarxes de governança. S’aposta per una activitat filantròpica que sàpiga prioritzar i focalitzar esforços d’acord amb objectius estratègics assumibles, que es preocupi per generar impactes i mesurar-los, i que actuï de manera integrada amb el conjunt d’actors involucrats en la problemàtica sobre la qual es treballa.
NOVES FORMES DE FILANTROPIA I TRANSFORMACIÓ SOCIAL

Europa no ha viscut d'esquena a la força i les transformacions del sector filantròpic, si bé la implantació dels principis de la nova filantropia és encara embrionària –amb algunes excepcions, com per exemple al Regne Unit, on aquests avenços tenen una trajectòria força dilatada-. Preguntes com ara quins objectius i quines eines d’acció social tenen? Com poden les noves formes de filantropia contribuir a la innovació política i a la transformació social? De quina manera l’activitat filantròpica s'hauria d'entendre amb la política pública? Pot la nova filantropia arribar a manllevar responsabilitats de l’estat del benestar? han rebut poca consideració en el nostre entorn, sobretot si tenim en compte el rol de protecció i provisió social que aquesta activitat pot estar cridada a complir en un context de crisi i contenció de la despesa pública.

Amb l’objectiu de tractar totes aquestes qüestions, l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua) i el Palau Macaya de l’Obra Social ”la Caixa” presenten el cicle de diàlegs “Noves formes de filantropia i transformació social” amb el programa següent:
 
Dilluns 27 d’octubre, a les 17 h - “Pot la filantropia transformar la societat?”
Dan Corry, Chief Executive de la New Philanthropy Capital (Regne Unit)
Stephen J. Ball, Institute of Education, University of London (Regne Unit)
Moderador: pendent de confirmar

Dilluns 10 de novembre, a les 17 h - “Entre allò públic i allò privat: noves xarxes filantròpiques a Catalunya”
Daniel Oliver, CEO de Creoentuproyecto / Teresa Tarragó, CEO de iproteos
Albert Forn, director associat de la GSMA / Jordi Vivancos, responsable de l’Àrea de Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement, Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
Fèlix Alaguero, propietari donant / Andreu Escolà, president del GEPEC-EdC
Moderador: Ricard Valls, CEO de Zohar Consultoría & Marketing Social        
       
       
Totes les sessions tindran lloc al Palau Macaya (pg. de Sant Joan, 108). L’entrada és lliure.  Atès que l’aforament és limitat, es recomana inscripció aquí.     


ENLLAÇ D'INTERÈS
FITXER ADJUNT
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web