ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

LA NOVA AGENDA URBANA EUROPEA: XIX JORNADES DE LA UE

18 de novembre de 2014 , de 9h a 14h La Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona organitza cada any les Jornades sobre la Unió Europea. L'objectiu d'aquestes Jornades és impulsar un espai de reflexió política al voltant dels principals temes d'actualitat europea i el seu impacte en els governs locals. Els reptes, oportunitats i posició dels municipis a Europa són el centre d'aquesta reflexió. Enguany les XIX Jornades de la UE tractaran la nova agenda urbana europea. La Jornada comptarà amb la intervenció de ponents internacionals i locals procedents de diversos àmbits que combinen la representació política, les institucions comunitàries, periodistes, experts acadèmics i representants dels ajuntaments.
LA NOVA AGENDA URBANA EUROPEA: XIX JORNADES DE LA UE

La Comissió Europea reconeix, des de ja fa anys, que les ciutats d'Europa són vitals per respondre als reptes mundials i aplicar l'Agenda de Creixement de la UE per al 2020,i reclama un enfocament més unitari en relació a la política urbana. La recent reforma de la política regional de la UE ha fomentat la seva dimensió urbana; així, s'espera que més de la meitat de les inversions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional per al període 2014-2020 es realitzi en ciutats i zones urbanes. D'altra banda, els Estats membres estan obligats a invertir com a mínim el 5% dels fons en intervencions urbanes integrades i sostenibles.

Tenint en compte que més de dos terços dels europeus viuen en ciutats, és cabdal donar més protagonisme a les ciutats europees i aconseguir que l'Agenda Urbana ocupi un lloc estratègic en el procés decisori de la UE. Cal que els governs locals s'impliquin en l'assoliment dels objectius de l'Estratègia Europa 2020 per a un  creixement intel.ligent, sostenible i integrador, aportant una dimensió territorial i el seu coneixement de la realitat local, i que participin directament tant en la definició de les prioritats Europees i dels programes comunitaris; en paraules de l'excomissari de Política Regional i Urbana de la UE, Johannes Hahn, "Les ciutats del demà són l'Europa del demà".

Aquesta Jornada pretén explorar i debatre maneres de donar més rellevància a les ciutats en la política europea, per assegurar que es comprenen millor les seves necessitats, i que les polítiques estan més coordinades. Els debats tenen la intenció de subratllar el paper fonamental que poden tenir les ciutats en la consecució d'objectius europeus més amplis, com la lluita contra el canvi climàtic, l'atur i l'exclusió social.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web