ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

INDEPENDENTISM AND THE EU

Divendres 12 de desembre a les 18:30h El proper dia 12 de desembre a les 18.30 hores tindrà lloc a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans (Carrer del Carme 47) organitzat pel CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs) i amb la col.laboració de l’IEC, una conferència a càrrec del professor emèrit del St. Antony’s College de la Universitat d'Oxford i director general honorari de la Comissió Europea Sr. Graham Avery que portarà per títol “‘Independentism and the EU’. La conferència serà presentada pel president de l’IEC, el Dr. JoanDomènec Ros. La conferència que es desenvoluparà, en anglés, serà una molt bona oportunitat per conèixer de ben a prop, i a través d’un prestigiós expert, les implicacions i conseqüències que sorgeixen a nivell europeu després del referèndum escocès i el procés participatiu / consulta realitzat a Catalunya.
INDEPENDENTISM AND THE EU

El professor Graham Avery, actualment és director general honorari de la Comissió Europea, va ser un dels negociadors de l’entrada l’any 1973 del Regne Unit a la CEE i ha estat redactor de la sol·licitud d’adhesió de 14 països ara membres de ple dret de la UE. Es tracta d’una persona de gran autoritat en la matèria que ens ocupa i ben versada en l’àmbit del dret comunitari i de l’acció política i administrativa de la UE. En darrers articles que ha publicat l’autor ha examinat les principals claus per comprendre el procés d’adhesió d’una part d’un territori ja membre de la UE que decideix escindir-se d’aquell estat. Per al Sr. Avery l’article 48 del TUE és el procediment dins la legislació europea més satisfactori per a acomodar aquest nou territori independent i no pas l’article 49 que seria el cas d’una adhesió d’un estat tercer que cerca encabir-se dins la UE.

En aquest sentit, el ponent reflexiona sobre les diferents implicacions d’aquestes adhesions per a les diferents parts implicades i advoca, davant una situació de certa complexitat i novetat, per solucions i instruments de tipus pragmàtic facilitadors d’acords i que evitin enrocs innecessaris amb conseqüències i derivades pernicioses per a tothom. Graham Avery actualment forma part de la direcció de la Trans European Policy Studies Association i és membre sènior del St. Anthony’s College de la Universitat d'Oxford.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web