ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

LA FUNDACIÓ JAUME BOFILL PUBLICA LA 'GUIA D'ANÀLISI LONGITUDINAL'

L’objectiu general d’aquesta Guia, elaborada pel Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD), és presentar d’una forma pràctica i tan entenedora com sigui possible les tècniques i els mètodes estadístics principals per a l’anàlisi longitudinal de dades, així com les seves particularitats, especialment en el marc de les ciències socials i els estudis de panel. Per tant, l’objectiu no és aprofundir en els mètodes, sinó introduint-hi el públic mitjançant exemples, mostrar-ne les potencials aplicacions, tot fent servir exemples del PaD.
LA FUNDACIÓ JAUME BOFILL PUBLICA LA 'GUIA D'ANÀLISI LONGITUDINAL'

Els objectius específics de la Guia són quatre:
- Caracteritzar el ventall de tècniques disponibles a l’hora d’analitzar dades des d’un punt de vista longitudinal.
- Orientar sobre els problemes més comuns que presenten els estudis de tipus panel i, en particular, els anomenats casos perduts (missing data).
- Oferir exemples detallats d’aplicació d’aquestes tècniques en diferents tipus de programari.
- Realitzar les anàlisis sobre dades, mostrant les característiques típiques dels estudis de panel i que són properes al nostre context social, com és el cas del PaD.

Es faciliten juntament amb aquesta Guia els arxius de dades i de comandaments en el format del programa estadístic corresponent a cada cas, de manera que el lector interessat pugui reproduir els resultats si així ho desitja.

El Panel de Desigualtats socials a Catalunya (PaD) és una enquesta longitudinal –panel pur– que des del 2001 permet una mirada única sobre la realitat de Catalunya. El PaD està promogut per la Fundació Jaume Bofill i rep suport de diferents institucions.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web