ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

EL COL•LEGI CELEBRA EL SEU VINT-I-CINQUÈ ANIVERSARI

Unes 90 persones van assistir a l’acte de celebració del vint-i-cinquè aniversari del Col•legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, que va tenir lloc el passat dimecres 1 de desembre al Palau Macaya de l’Obra Social “la Caixa”.
EL COL•LEGI CELEBRA EL SEU VINT-I-CINQUÈ ANIVERSARI
Marina Subirats, Sara Moreno, J. Carles Rius, Anna Parés i Joan Botella

L’acte va començar amb una breu introducció a càrrec de Sara Moreno, Vicedegana de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i un discurs d’introducció de la nostra Degana Anna Parés, que va fer balanç dels 25 anys d’història de la nostra entitat. Tot seguit va tenir lloc el debat “Què podem fer per a la regeneració democràtica? El paper de politòlegs i sociòlegs davant la nova situació social i política”, que comptà amb la participació de Marina Subirats, catedràtica emèrita de sociologia; Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política, i Joan Botella, degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la UAB. Els moderà el periodista i exdegà del Col•legi de Periodistes de Catalunya Josep Carles Rius.

Marina Subirats va instar a la reflexió sobre el paper de la sociologia en un moment en què les societats demanen el canvi, així com destacà també la necessitat que institucions com la nostra potenciïn el treball en xarxa. A continuació, la intervenció de Joan Subirats es va centrar en la importància que les nostres professions contribueixin al moment actual. Mencionà l’exemple del debat a Catalunya sobre la construcció d’un nou estat, que ocupa un paper cabdal en el qual politòlegs i sociòlegs han de contribuir. També es preguntà si la lògica que ens fa parlar de regeneració democràtica avui en dia es deu a assumptes conjunturals o estructurals. Finalment, Joan Botella reflexionà sobre la complexitat i les contradiccions de les nostres disciplines. "Els nostres sabers són de l'ordre de les enginyeries. Sabem la fórmula però no estem en condicions de desvelar la incògnita", metaforitzà irònicament.

Durant la celebració, a més, es van comptar amb dues intervencions del Cor de Cambra de la Universitat Autònoma de Barcelona, que van amenitzar la jornada. Després del debat va tenir lloc un petit refrigeri al qual es convidà a tots i totes les assistents.

Des d'aquestes línies el Col•legi vol expressar el seu agraïment a totes les persones que van fer possible aquest acte bé sigui en la seva organització o bé amb la seva assistència.

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web