ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

S'HA MORT EL POLITÒLEG MAURICE DUVERGER

Va néixer a Angouleme l'any 1917 Iniciant la seva carrera com a jurista a la Universitat de Bordeus, s'anà implicant progressivament en ciència política i l'any 1948 fundà l'Institut d'Estudis Polítics de Bordeus, una de les primeres facultats per a la ciència política a França. Molt actiu a la premsa, publicà nombrosos llibres i elaborà la seva pròpia definició de sistema polític.
S'HA MORT EL POLITÒLEG MAURICE DUVERGER

En efecte, és conegut per la teoria coneguda com a llei de Duverger, que identifica una correlació entre un sistema de l'elecció i la formació d'un sistema bipartidista. Fou, de fet, el primer autor en establir una connexió directa entre sistema electoral i sistema de partits, atorgant al primer un pes molt superior al qual tradicionalment s'havia atorgat, posant per primera vegada el focus en allò que posteriorment seria un dels principals objectes d'estudi de la ciència política. De fet, fou ell qui analitzant el sistema polític francès encunyà el terme de "sistema semi-presidencialista".

Duverger fou, a més, eurodiputat del Partit Socialista al Parlament Europeu entre els anys 1989 i 1994.

 

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web