ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

CAL ADREÇAR LA DESIGUALTAT PER REDUIR LA POBRESA AL MÓN?

Dilluns 27 d'abril a les 18:30h L'acte és organitzat pel CIDOB amb el suport del programa 'Europe for Citizens', i tindrà lloc a la Sala Jordi Maragall del CIDOB (Carrer Elisabets 12, 08001 Barcelona).
CAL ADREÇAR LA DESIGUALTAT PER REDUIR LA POBRESA AL MÓN?

Recentment, el debat polític i acadèmic en torn a la desigualtat ha evolucionat ràpidament cap a un reconeixement de la importància de les qüestions distributives en la lluita contra la pobresa. Tot i que aquest enfocament en la desigualtat no és nou, l’evidència empírica sobre les externalitats negatives que una gran divergència d’ingrés comporta sembla haver decantat la balança. Això s’ha traduït en un cert canvi de paradigma a les institucions internacionals de desenvolupament.

En el cas del Banc Mundial, els dos objectius fixats per al 2030 comporten, d’una banda, l’eradicació de la pobresa extrema global i, de l’altra, la concentració d’esforços en el 40% més pobre de la població a cada país.Per tal de discutir aquestes qüestions, tindrem amb nosaltres a  Mario Negre, economista sènior del Banc Mundial que dialogarà amb  Josep M. Coll , doctor en economia i investigador sènior associat del CIDOB.

El debat serà moderat per  Jordi Bacaria, director del CIDOB. Mario Negre és economista sènior del Banc Mundial en el grup de recerca sobre economia del desenvolupament que té el suport de l’Institut Alemany del Desenvolupament. Ha treballat al Parlament Europeu com a assessor del president del Comitè de Desenvolupament.Els seus camps d'especialització són el creixement en els sectors menys afavorits, la inclusió, la desigualtat i la mida de la pobresa, així com la política de cooperació per al desenvolupament, sobretot europea.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web