ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

LA PERMEABILITAT JURÍDICA EN LA DIVERSITAT CULTURAL

A l'IEMED, dimecres 15 d'abril a les 18:30h La conferència anirà a càrrec de María Asunción Asín, professora de Dret Internacional Privat de la Universitat de la Laguna. Serà presentada per Natàlia Caicedo, professora de Dret Constitucional a la UB i Màster en Migracions Contemporànies, Drets i Cohesió Social. Tindrà lloc a la seu de l'IEMED, al carrer de Girona 20 (Barcelona).
LA PERMEABILITAT JURÍDICA EN LA DIVERSITAT CULTURAL

L'assentament al nostre país de col·lectius d'immigrants extraeuropeus, de cultura i confessió islàmica, genera diferents tipus de conflictes de Dret de família que troben el seu origen en la diferenciació i la coexistència de cultures. La ponència que ens ocupa analitzarà casos relacionats amb els conflictes familiars que es generen arran de les unions matrimonials poligàmiques i els anomenats "matrimonis forçats", on el factor religiós islàmic és un element afegit a la nacionalitat dels cònjuges.

María Asunción Asín és doctora en Dret per la Universitat La Laguna. S'ha especialitzat en l'estudi de les competències de la Comunitat Autònoma de Canàries en matèria d'estrangeria i immigració, en l'anàlisi del marc jurídic dels menors immigrants no acompanyats, en els acords internacionals sobre migració subscrits per l'Estat espanyol amb països africans i en el dret de reagrupació familiar. També ha publicat articles sobre dret islàmic i interculturalitat.

Sessió en el marc del cicle de conferències del programa interuniversitari Aula Mediterrània, que l'IEMed coorganitza amb diversos màsters d'universitats catalanes, com el Màster en migracions contemporànies, drets i cohesió social – UAB/UB, al qual correspon aquesta conferència. Entrada Lliure

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web