ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

SEMINARI: RESILIÈNCIA URBANA

Dimecres 27 de maig, de 17h a 19h El seminari tindrà lloc a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (Sala de Juntes, entrada pel carrer Ramalleres).
SEMINARI: RESILIÈNCIA URBANA

En els darrers anys, el terme “resiliència” s’ha convertit en una paraula de moda i en una resposta a tota mena de problemàtiques. La capacitat de resistir, adaptar-se i sobreposar-se als problemes sembla haver substituït aquella visió més tradicional que es centrava en evitar-los i prevenir-los. La crisi, les catàstrofes naturals, el terrorisme... com si tot ens caigués a sobre de manera insospitada i imprevisible, no sembla que hi hagi marge sinó a sobreviure de la manera que sigui.

No és el primer cop que, des de l’estudi de la societat, s’adopten conceptes provinents d’altres camps tècnics o de la naturalesa, i avui el concepte de resiliència s’aplica, des de múltiples àmbits (acadèmics, institucionals) tant als individus com als barris, a les ciutats, a les nacions, al planeta sencer.

En aquesta jornada estem especialment interessats en reflexionar sobre els usos del concepte de resiliència en l‘àmbit urbà i, de manera específica, en l‘abordatge de la creixent desigualtat social i espacial en les ciutats. És un concepte aplicable a les ciutats? Té sentit i utilitat parlar de “barris resilients”? És una manera de remarcar el poder de la gent que treballa als barris? O és una pantalla que amaga processos de despossessió i  estigmatització territorial? Us esperem per a debatre-ho.

El seminari és gratuït i obert a tothom però cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a espaiscritics@gmail.com

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web