ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU EN PERSPECTIVA DE GÈNERE A LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

AMÈRICA LLATINA (O EXTREM OCCIDENT)

Nou monogràfic al bloc Àmbits El bloc del Col·legi, Àmbits de Política i Societat, acull un nou monogràfic: 'Amèrica Llatina (o Extrem Occident)', coordinat pel professor de Ciència Política a la Universitat de Girona (UdG) Salvador Martí i Puig.
AMÈRICA LLATINA (O EXTREM OCCIDENT)

La regió llatinoamericana ha viscut un punt d’inflexió durant aquests darrers anys fruit d'importants canvis en l’àmbit econòmic, polític i geo-estratègics. A nivell econòmic, els països llatinoamericans han començat a veure com es desacceleraven les seves exportacions i com els preus relatius de les seves matèries primes (fòssils, minerals i agrícoles) baixaven.

En aquest sentit podem dir que la dècada del boom de les commodities està arribant a la seva fi i, amb ella, els governs veuen com els recursos per a desplegar polítiques expansives s’han anat reduint. Precisament aquest darrer punt és cabdal alhora d’interpretar en el nou cicle polític. Un cicle on algunes de les formacions emblemàtiques que governen la regió (com ara el PT a Brasil, el PJ a Argentina, PSUV a Veneçuela) tenen menys recolzament i importants problemes d’estabilitat.

En aquest nou número, es compilen un seguit de textos que calibren la realitat del subcontinent des de diverses visions. Aquests són els articles que el composen:

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web