ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

LA CONDICIÓ HUMANA A L'ANTROPOZÈ, AMB DIPESH CHAKRABARTY

Dilluns 15 de juny, 19h Dipesh Chakrabarty, un dels teòrics de l’era de l’Antropocè, parlarà dels canvis en la percepció i l’estudi de la història que ha provocat el canvi climàtic. Chakrabarty considera que les conseqüències de l'escalfament global són prou fortes com per considerar que des dels inicis de la Revolució Industrial ens trobem en una nova era geològica. Serà presentat per Peter Wagner, professor d’investigació ICREA en Ciències socials a la Universitat de Barcelona.
LA CONDICIÓ HUMANA A L'ANTROPOZÈ, AMB DIPESH CHAKRABARTY

És l'impacte del canvi climàtic prou important com per alterar la història geològica de la Terra? Hauríem de pensar l'efecte de les nostres accions com a civilització no en desenes ni centenars, si no en milions d'anys? L'Antropocè és un nou concepte en el debat científic que obliga a fer front a aquestes qüestions, ja que planteja que les conseqüències de l'escalfament global són prou fortes com per considerar que des dels inicis de la Revolució Industrial ens trobem en una nova era geològica. Si això fos així, per primer cop ens veuríem abocats a pensar la nostra història cultural, com a civilització, i la nostra història biològica, com a espècie que habita i actua en el planeta, de manera inseparable, trencant així la dualitat entre natura i cultura que ens ha estat vertebral.

Dipesh Chakrabarty és un historiador d’origen indi, professor a la Universitat de Chicago i un dels teòrics més destacats dels estudis postcolonials. La seva darrera recerca s'ha centrat en el concepte d'Antropocè.

Aquesta conferència s’inscriu en el marc d’activitats preparatòries de l’exposició +Humans.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web