ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

PRESENTACIÓ DE L'EQUIP CANDIDAT A LA NOVA JUNTA DE GOVERN

Eleccions a la Junta del Col·legi (30/06) Des del Col·legi s'anima els col·legiats i col·legiades a participar a les eleccions del proper dimarts 30 de juny, sigui votant presencialment al Col·legi des de les 10 del matí o bé a través del vot per correu.
PRESENTACIÓ DE L'EQUIP CANDIDAT A LA NOVA JUNTA DE GOVERN

Benvolguts col·legiats i benvolgudes col·legiades,

Promoure la nostra professió en tots els seus àmbits i modalitats és una de les moltes funcions del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya (article 5 dels Estatuts i pla estratègic 2011-2015). L’equip de la junta de govern sortint ha treballat per donar visibilitat pública a les nostres professions i aquest esforç continuat ha tingut els seus rendiments (consulteu memòries del COLPIS 2011, 2012, 2013 i 2014).

La sociologia i la ciència política tenen una dimensió pràctica i aplicada. Ambdues tenen múltiples aplicacions laborals. Des de distintes posicions, sociòlegs i politòlegs professionals exerceixen arreu. Treballen en el món de la recerca, en la formulació i aplicació de polítiques públiques i el seu assessorament, en la comunicació política i el màrqueting, l’estadística social, exerceixen la política, ensenyen, són actius a les xarxes socials... Cal el mètode i el rigor propis de les nostres disciplines i ser competent. Aquest convenciment explica la centralitat del programa formatiu i d’ocupabilitat en l’actuació del COLPIS.

Ara, més que mai, la sociologia i la ciència política han de contribuir al desenvolupament del procés de canvi social i polític del país. El repte és cercar amb criteri respostes àgils a qüestions i inquietuds que es plantegen a diari amb el suport del coneixement específic, mètodes estadístics complexes i eines digitals. El COLPIS seguirà teixint vincles amb les institucions, la societat organitzada i les empreses, seguirà construint ponts per facilitar l’accés dels nostres professionals als jaciments d’ocupació.

L’aposta pel món digital és essencial per donar més visibilitat a la sociologia i la ciència política, fomentar el nostre capital social. Aquesta aposta ha estat prioritària pel COLPIS (web, el bloc Àmbits, els butlletins setmanals, Facebook, Twitter...) i ho seguirà sent. A més, facilita l’accés immediat dels propis col·legiats/des a la informació interna, la difusió d’un munt d’activitats del sector, la circulació d’idees compartides, la generació de vincles a través de les xarxes; en definitiva, proporciona als col·legiats més informació i relacions interprofessionals.

Donar dimensió pública a la professió mitjançant sessions d’anàlisi política i sociològica de qualitat també continuarà formant part del programa d’actuacions del COLPIS.

Amb l’objectiu d’enfortir la xarxa professional i l’intercanvi de coneixement considerem important generar grups d’interès i a les xarxes socials (alguns col·legiats/des ja participen activament en grups multidisciplinars); també estar més presents en els mitjans de comunicació per tal de fer aportacions d’alt valor afegit.

A més, hi ha la voluntat de seguir fent l’esforç que el COLPIS sigui econòmicament sostenible i amb bones dinàmiques de funcionament.

L’equip de govern 2011-2015 es presenta novament a la convocatòria d’eleccions del COLPIS del 30 de juny de 2015. Només per dos anys més, ja que el període queda limitat legalment i estatutàriament a un total de dotze anys. Tenim recorregut de fites i objectius a assolir en aquests dos propers anys.

Promoure la professió ha estat sempre la nostra dèria amb resultats evidents i serà, és la línia estratègica principal. Engrandir el coneixement de la professió proporcionarà majors oportunitats laborals.


Candidatura a l’equip de govern del COLPIS 2015-2017*
Anna Parés i Rifà* L'equip de la candidatura que es presenta per al proper mandat del Col·legi és el següent:

DEGANA: Anna Parés i Rifà, col·legiada número 58
VICEDEGANA: Maria José Calvo Padilla, col·legiada número 1407
SECRETARI: Francesc Núñez Mosteo, col·legiat número 116
VICESECRETARI: Xavier Riudor Pons, col·legiat número 141
TRESORER: Jordi Pacheco i Canals, col·legiat número 166
INTERVENTOR: Josep Maria Ribot Igualada, col·legiat número 20
VOCAL: Marta Isach Barrionuevo, col·legiada número 197
VOCAL: Adela Boixadós i Porquet, col·legiada número 945
VOCAL: Montserrat Perals i Tresserra, col·legiada número 1753

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web