ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

NOU CENTRE DE RECERCA DE L’ÀMBIT DE CIÈNCIES SOCIALS I HUMANITATS – UPF

Està situat a l'Edifici Mercè Rodoreda, del Campus de Ciutadella Aquestes noves instal•lacions, on podem trobar els grups de recerca vinculats al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF (DCPIS), s’incorporen al conjunt del Parc de Recerca UPF. En paraules del rector Jaume Casals, el centre "neix amb la voluntat de posicionar-se de forma destacada en el mapa de la investigació i la transferència de coneixement en l'àmbit de les ciències socials i de les humanitats, aglutinant en un únic espai grups d'investigació universitaris, centres mixtes de rellevància internacional i prestigioses institucions".
NOU CENTRE DE RECERCA DE L’ÀMBIT DE CIÈNCIES SOCIALS I HUMANITATS – UPF

El nou clúster de recerca va ser dissenyat per l'arquitecte Juan Navarro Baldeweg i finançat pel Programa de Competitivitat de Catalunya (FEDER 2007-2013) i ACTEPARQ i Innocampus (Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d'Espanya) i està destinat a esdevenir un pol de recerca en els àmbits de les ciències socials i les humanitats de referència a Europa. La seva funció, doncs, és consolidar físicament l'espai dels grups de recerca del nostre àmbit adscrits al Departament de Ciències Polítiques i Socials (DCPIS). Són aquests:

  • DEMOSOC; Grup de Recerca en Sociodemografia. El Grup de Sociologia aporta al DCPIS  una perspectiva fonamentalment multidisciplinar, que incorpora l'anàlisi demogràfica, els estudis de relacions laborals i l'anàlisi sociològica, amb una clara orientació cap als estudis de caràcter quantitatiu i la recerca comparativa. Les principals àrees de recerca del Grup de Sociologia són les següents: la desigualtat social i econòmica, la sociologia de la família, els estudis sobre el mercat laboral i la vida laboral, la immigració i l'avaluació de les polítiques socials.

  • GREDS - EMCONET; Grup de Recerca en Desigualtats en la Salut - Employment Conditions Network. Té com a objectiu principal la generació d'informació científica, la transferència de coneixement a la societat i la formació d'investigadors en relació a l'origen, producció i accions polítiques necessàries per al conèixer i fer front a les desigualtats socials en salut. GREDS-EMCONET té una llarga experiència en l'estudi sobre com les condicions d'ocupació i treball afecten la salut i les desigualtats en salut. Aquest coneixement pot ajudar a identificar i promoure canvis institucionals globals i polítiques que faciliten la reducció de les desigualtats socials.

  • GRITIM; Grup de Recerca Interdisciplinari en Immigració. Els seus principals objectius són promoure la recerca teòrica i aplicada relacionada amb les agendes polítiques i socials i, en particular, contribuir a la definició de l'enfocament europeu. Està compost per investigadors provinents de diverses disciplines interessats en aspectes d'innovació en la recerca i en la gestió dels procesos de canvi que procedeixen de la mobilitat humana i la immigració.

  • RECSM, Research and Expertise Centre for Survey Methodology (RECSM). Centre multidisciplinar format per diferents grups de recerca del DCPIS. Se centra sobretot en la recerca en la metodologia d'enquestes, el disseny de l'anàlisi de dades i el disseny experimental i quasi-experimental.

D'altra banda, el centre també acull les instal·lacions de dos centres vinculats al departament:

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web