ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

DE LA PRIMAVERA ÀRAB A L’ENFRONTAMENT REGIONAL: CINC ANYS QUE HAN CANVIAT ORIENT MITJÀ I EL NORD D’ÀFRICA

La sessió tindrà lloc el proper dia 18 gener a les 18:30 al CIDOB. Elisabets, 12. 08001 Barcelona
DE LA PRIMAVERA ÀRAB A L’ENFRONTAMENT REGIONAL: CINC ANYS QUE HAN CANVIAT ORIENT MITJÀ I EL NORD D’ÀFRICA

L'any 2011 va ser un punt d'inflexió en la història contemporània del món àrab. Va ser l'any en què grans moviments de protesta van aconseguir enderrocar dictadors aferrats al poder durant dècades i que estaven preparant la seva successió en l'entorn familiar més directe. També és un any clau per entendre d'on arrenquen alguns dels conflictes que estan marcant l'agenda internacional com Síria, Iemen, Líbia, l'enfrontament entre l'Iran i l'Aràbia Saudita o l'aparició en escena de Daesh, l'autoproclamat proclamat Estat Islàmic.

Per fer balanç d'aquestes transformacions i per entendre com pot evolucionar la regió a partir d'ara, comptarem amb la presència de Cristina Mas, periodista del diari Ara, moderarà un debat amb Ignacio Álvarez-Ossorio, professor d'Estudis Àrabs i Islàmics de la Universitat d'Alacant i autor del llibre La Primavera Árabe revisitada, Ferran Izquierdo, professor de Relacions Internacionals de la UAB i autor de Poder y regímenes en el mundo árabe contemporáneo i Eduard Soler i Lecha, coordinador de recerca del CIDOB.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web