ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

INTRODUCCIÓ A L'OPEN DATA: OBTENCIÓ, ANÀLISI I TRACTAMENT DE DADES OBERTES MITJANÇANT R (NIVELL INTRODUCTORI)

Les administracions públiques estan en procés de posar a disposició de la ciutadania tot tipus d'informació. Aquesta tendència accelerada i homogeneïtzada per la llei de transparència (19/2014 de 29 de desembre), posa a disposició de tothom una gran quantitat d'informació que pot ser molt útil tant per politòlegs i sociòlegs, com per altres tipus de professionals.
INTRODUCCIÓ A L'OPEN DATA: OBTENCIÓ, ANÀLISI I TRACTAMENT DE DADES OBERTES MITJANÇANT R (NIVELL INTRODUCTORI)

Tant important com conèixer aquestes fonts d'informació és tenir la capacitat per tractar-les i analitzar-les. Per aquest motiu, en aquest curs es farà, de forma paral·lela i posant èmfasi en la pràctica i l'obtenció de resultats, una introducció a 'R', un paquet de tractament estadístic.

Els objectius del curs inclouen donar a conèixer el concepte d’obertura i reutilització de les dades (open data i RISP) a partir del programa R i quins són els principals actors que intervenen, tant internacionalment com a Catalunya; dotar als participants d’un llenguatge comú al voltant dels aspectes clau relacionats amb les dades obertes, fer un recull d’eines, recursos i bones pràctiques sobre dades obertes i aplicar aquest coneixement a les necessitats professionals dins de l’àmbit de les ciències socials.

Aquesta formació va primordialment destinada a investigadors/res socials, personal tècnic d'empreses consultores i qualsevol persona interessada en iniciar-se en aquest àmbit. Anirà a càrrec de Joan Manel Sànchez. Politòleg i membre de i-LabSo (internet Laboratori Social), cooperativa dedicada a la recerca social aplicada a les organitzacions.

El curs tindrà lloc entre els dies 22 de febrer i el 14 de març, en horari de dilluns de 16h a 20h. Us hi podeu inscriure fins al 15 de febrer.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web