ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

CONVOCATÒRIA DE PRÀCTIQUES PER A GRADUATS UNIVERSITARIS

Parlament Europeu El 15 de maig és la data límit per presentar-se a les beques Robert Schuman opció general, de periodisme o Premi Sàkharov, que començaran l'1 d'octubre i tindran una durada de cinc mesos
CONVOCATÒRIA DE PRÀCTIQUES PER A GRADUATS UNIVERSITARIS

Gran part de les institucions i organismes de la Unió Europea convoquen regularment períodes de pràctiques. El Parlament Europeu, la Comissió Europea, el Consell de la UE, el BCE, el Comitè de les Regions, el BEI, el Comitè Econòmic i Social Europeu, el Defensor del Poble Europeu, el Tribunal de Comptes Europeu o el Tribunal de Justícia de la Unió Europea són alguns exemples. Fins el 15 de maig a mitjanit està oberta la convocatòria de beques Robert Schuman al Parlament Europeu. S'hi convoquen 300 places.

El Parlament Europeu convoca dues vegades l’any períodes de pràctiques per a graduats universitaris, en opció general, de periodisme o Premi Sàkharov, pensada per a candidats interessats amb la feina del Parlament Europeu relacionada amb els drets humans. Són les anomenades “Beques Robert Schuman”. Aquestes permeten completar els coneixements adquirits durant els estudis, familiaritzar-se amb l’activitat de la UE, en particular, del Parlament Europeu i conèixer les tasques d'una oficina de premsa. Per al període de pràctiques de l'1 d'octubre de 2016 al 28 de febrer de 2017 la convocatòria està oberta del 15 de març al 15 de maig; mentre que per al període de pràctiques de l'1 de març al 31 de juliol de 2017, la convocatòria s'obrirà del 15 d'agost al 15 d'octubre de 2016.

Els períodes de pràctiques tenen una durada de cinc mesos –no prorrogables– i hi ha opció remunerada i no remunerada. Actualment el sou de la beca són 1.252,26€  al mes per als becaris a Brussel•les o Luxemburg. A títol orientatiu, al 2015 era de 1.155,98€ a Espanya. Cada 1 de gener s’actualitza aquest import. La beca també inclou un viatge a Estrasburg per participar de les tasques administratives o informatives de la institució durant una sessió plenària.

La presentació de candidatura es fa exclusivament a través del portal online habilitat pel Parlament Europeu i el formulari ha d'omplir-se en anglès, francès o alemany. El formulari de candidatura s’estructura en 5 apartats: informació general del candidat/a, coneixements lingüístics, formació, coneixements informàtics i motivació. Es disposa d'un màxim de 30 minuts per fer cadascuna d'aquestes cinc pàgines. Finalment, els candidats hauran d'indicar les seves preferències per realitzar les pràctiques: alguna de les tres seus del Parlament Europeu –Estrasburg, Brussel•les o Luxemburg– o qualsevol  de les altres 33 ciutats on el Parlament Europeu compta amb una Oficina d'Informació, com ara Barcelona. A banda de les 28 capitals dels Estats membres, la ciutat comtal disposa d'una Oficina d'Informació del Parlament Europeu juntament amb Breslau, Edimburg, Marsella, Estrasburg, Milà, Munic i una als EUA, a Washington DC.

D’acord amb l’article 22 de les normes d’admissió, els sol•licitants han d’estar en possessió del títol universitari abans que clogui la convocatòria de la beca, per tant, el 15 de maig.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web