ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

ASSEMBLEES, REFERÈNDUMS O CONSULTES? REPRESENTACIONS SOCIALS DE LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Article publicat a la ‘Revista Española de Investigaciones Sociológicas’ Desitgem una democràcia més participativa? Quin tipus de processos participatius imaginem i desitgem? Aquestes van ser les preguntes que els autors de l’estudi, Patricia García-Espín i Ernesto Ganuza (membres del Consejo Superior de Investigaciones Científicas) i Stefano De Marco (professor de la Universitat de Salamanca), es van plantejar a l’hora de dur a terme les seves investigacions.
ASSEMBLEES, REFERÈNDUMS O CONSULTES? REPRESENTACIONS SOCIALS DE LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA

En un context d’escepticisme pel que fa a la política dels països occidentals, han sorgit moltes veus que indiquen que els processos participatius serien una bona forma d’acostar governants i ciutadans. Però la ciutadania realment té ganes de participar? La teoria normativa acostuma a pressuposar aquest desig de participació, tot i que la realitat molts cops ens ha ensenyat que això no és ben bé així; els autors de l’estudi van voler corroborar aquesta afirmació amb dades empíriques.

Les dades de l’estudi es van extreure a partir de 16 grups de discussió realitzats entre el 2011 i el 2013. A través de les respostes del participants es van identificar quatre grans grups: els que desitjaven un sistema de deliberació complex per a la participació ciutadana, els que volien referèndums i canals expressius, els que pensaven que la reforma no era assequible i els que refusaven per complet aquest tipus de processos.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web