ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

REUNIÓ A ENSENYAMENT EN DEFENSA DEL PAPER DE POLITÒLEGS I SOCIÒLEGS COM A PROFESSORS D’ANGLÈS

Un any després d’haver sol·licitat una reunió i d’haver-hi insistit periòdicament, el Colpis (a través del seu director, Antoni Biarnés) i la Facultat de CCPP i Sociologia de la UAB (representada pel seu degà -Joan Botella- i per la vice-degana Olga Serradell) s’han pogut trobar finalment amb representants del Departament d’Ensenyament de la Generalitat (la subdirectora general de Gestió del Personal Docent i el subdirector general d’Ordenació Curricular) per a parlar d’un greuge comparatiu que afecta a politòlegs i sociòlegs.
REUNIÓ A ENSENYAMENT EN DEFENSA DEL PAPER DE POLITÒLEGS I SOCIÒLEGS COM A PROFESSORS D’ANGLÈS

Concretament, ens referim a la diferència de tracte que reben els nostres titulats respecte al que es dóna als titulats de la branca d’humanitats (per exemple, geògrafs i historiadors) que volen ensenyar anglès a secundària. Mentre que a politòlegs i sociòlegs se’ls demana el nivell C2 d’anglès, als titulats d’humanitats només se’ls requereix el nivell C1.

El Departament d’Ensenyament ha admès que no té sentit aquesta distinció -excepte en els casos dels graduats i llicenciats en filologia i llengües-, però ens ha comunicat que no canviarà els criteris fins d’aquí a un parell d’anys, quan hi ha la intenció que, si es compta amb el màster de professorat de llengües estrangeres, només faci falta tenir el nivell C1 d’anglès. Es preveu que aleshores aquest màster pugui acceptar molts més alumnes que no pas ara.

Tant el Colpis com la Facultat vàrem manifestar que no ens semblava bé que es perllongués durant més temps aquest greuge, i per tant ens reservem la possibilitat d’emprendre accions legals si es convoquen borses de treball amb els criteris actuals.

A la mateixa reunió esmentada també es va posar sobre la taula la problemàtica que pateixen els graduats/des i llicenciats/des en Ciències Polítiques i de l’Administració que els impedeix impartir l’ensenyament d’economia a secundària (quelcom que sí poden fer els graduats/es en gestió i administració pública). Aquest assumpte el continuarem discutint amb el Departament d’Ensenyament.

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web