ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

EL COLPIS DAVANT LA SITUACIÓ POLÍTICA DE CATALUNYA

Declaració del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya
EL COLPIS DAVANT LA SITUACIÓ POLÍTICA DE CATALUNYA

La societat i la política són dinàmiques, subjectes a canvis continus. Per tant, també les institucions polítiques i les constitucions estan subjectes a aquests canvis.

Els graduats/des, llicenciats/des i doctors/es en Sociologia i Ciència Política i de l’Administració tenim una dimensió ciutadana. Cadascú de nosaltres té la seva forma de pensar i les seves preferències polítiques, tal i com es veu reflectit en el darrer Baròmetre de la professió, on els nostres col·legiats/des, manifesten una pluralitat de solucions possibles al status de Catalunya. Aquestes solucions són oposades però alhora totes són vàlides des del punt de vista de la Sociologia i de la Ciència Política.

Així mateix, el baròmetre també indica que l'opció majoritària dels sociòlegs i politòlegs en l’escenari actual és apel·lar a la democràcia a través d'un referèndum. En aquest sentit, recordem que les constitucions, més enllà del dret positiu, són pactes socials de consens. Quan aquest consens desapareix, les societats i els estats entren en períodes de crisi constitucional, com passa a Catalunya en aquests moments.                    

Davant la pluralitat dels nostres col·legiats/des, el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya és i ha de ser objectiu en el procés polític que es desenvolupa a Catalunya. Per aquest motiu, tractarem la situació política de Catalunya amb les actuacions següents:

- Explicarem a la societat i difondrem quines són les diferents opcions i les seves legitimitats des d’un punt de vista de la sociologia i la ciència política.

- Fomentarem el debat entre sociòlegs i politòlegs de diferents opcions.

- Donarem assistència tècnica a totes aquelles institucions, partits o associacions que vulguin un assessorament sociològic o politològic, ja que entenem que aquest assessorament i millora de la qualitat del debat forma part de la nostra obligació com a professionals.

Junta de Govern del Col·legi

Catalunya, 11 de setembre de 2017

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web