ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
MÀSTER METRÒPOLI EN ESTUDIS URBANS I METROPOLITANS [+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

EL PARLAMENT APROVA LA LLEI DE MEDIACIÓ EN L'ÀMBIT DEL DRET PRIVAT

El Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei de mediació en l'àmbit del dret privat, que amplia els supòsits de mediació familiar i introdueix la mediació civil per gestionar conflictes sorgits de la convivència ciutadana i social. El text íntegre d'aquesta llei va ser publicat al DOGC del passat 30 de juliol.
EL PARLAMENT APROVA LA LLEI DE MEDIACIÓ EN L'ÀMBIT DEL DRET PRIVAT

La nova llei gestionarà altres conflictes de caràcter privat en els quals les parts hagin de mantenir relacions en el futur, com per exemple, els conflictes sorgits en una associació, en una fundació o en les comunitats de propietaris. 

 

L'objectiu d'aquesta nova llei és facilitar la gestió constructiva dels conflictes interpersonals i evitar que arribin als jutjats determinats assumptes i així reduir la càrrega dels òrgans judicials de Catalunya. A més, l'aprovació del nou text legal posa de manifest la necessitat d'adaptar el Centre de Mediació Familiar de Catalunya a les necessitats actuals, motiu pel qual es convertirà en el Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya.

 

El paper dels sociòlegs i politòlegs

Us recordem que els membres de la Comissió de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana del Parlament de Catalunya, encarregada de debatre el projecte de Llei de Mediació en l’àmbit del Dret Privat, es van comprometre amb el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya a incloure la figura dels titulats i titulades en Ciències Polítiques i en Sociologia com a professionals capacitats per a exercir la mediació, després de la compareixença de la degana del Col·legi, Anna Parés, en aquesta comissió, el passat 26 de febrer.

 

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web