ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU EN PERSPECTIVA DE GÈNERE A LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

LA DEGANA COMPAREIX AL PARLAMENT DE CATALUNYA PER PARLAR DE LA LLEI DE CONSULTES POPULARS

La degana del Col·legi, Anna Parés, va comparèixer al Parlament de Catalunya durant la Comissió d'Afers Institucionals celebrada el 23 de setembre, on es va debatre en sessió ordinària sobre el Projecte de llei de consultes populars per via de referèndum de Catalunya.
LA DEGANA COMPAREIX AL PARLAMENT DE CATALUNYA PER PARLAR DE LA LLEI DE CONSULTES POPULARS

Sobre aquest projecte de llei que defineix un referèndum com una eina de participació directa per determinar la voluntat del cos electoral sobre qüestions polítiques de transcendència especial per la ciutadania, la degana del Col·legi, Anna Parés, va assegurar que aquest suposa un pas endavant en quant que permetrà al Govern, al Parlament, als ajuntaments i la ciutadania convocar aquest tipus de consultes, introduint elements de participació directa en la política parlamentària, esdevenint un impuls en la millora de la qualitat i la maduresa del nostre sistema polític.

 

No obstant això Anna Parés va voler remarcar el caràcter no vinculant d'aquestes consultes, entenent que aquest projecte de llei no contempla el dret a decidir. Segons la degana, això suposa un plantejament limitat que pot crear falses expectatives a la ciutadania. En aquest sentit Anna Parés va advocar per l'ús d'altres mecanismes de democràcia directa, como són els estudis d'opinió, fòrums o consells ciutadans. Totes elles eines que, segons Parés, augmentarien el protagonisme dels ciutadans i el seu interès pels afers polítics.

 

Podeu consultar la intervenció completa de la degana en aquesta comissió a través del vídeo editat pel Canal Parlament.

 

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web