ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

EL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ VALORARÀ LA POSSIBILITAT QUE SOCIÒLEGS I POLITÒLEGS IMPARTEIXIN CLASSES D'IDIOMES ALS ENSENYAMENTS DE SECUNDÀRIA

El passat 21 de setembre el Col·legi va enviar un escrit d'al·legació al conseller d'Educació, el Sr. Ernest Maragall, amb motiu de l'omissió dels titulats i titulades en Ciències Polítiques i en Sociologia de la possibilitat d'impartir classes d'idiomes als ensenyaments de secundària, segons es recull a la resolució EDU/1614/2009, de 4 de juny, per la qual es regulen les convocatòries de concurs públic per formar part de la borsa de treball amb caràcter temporal com a personal interí docent en centres públics no universitaris, dependents del Departament d'Educació. Ara, després d'aquesta gestió per part del Col·legi, el departament d'Educació estudiarà si aquesta exclussió és pertinent.

La Direcció General de Recursos del Sistema Educatiu, dependent del departament d'Educació, s'ha posat en contacte amb el Col·legi per a comunicar-nos que demanarà un informe a la Direcció General que correspongui per valorar si és pertinent l'omissió de politòlegs i sociòlegs com a docents de les especialitats d'alemany, anglès, francès i italià a secundària.

 

L'esmentada convocatòria observa que en el cos de professors d'Ensenyament Secundari i, específicament per a les especialitats esmentades, es requereix estar en possessió de les llicenciatures en pedagogia, periodisme, psicologia, psicopedagogia, més el certificat d'aptitud corresponent de l'Escola Oficial d'Idiomes.

 

Des del Col·legi es va presentar una al·legació, el passat mes de setembre, en contra d'aquesta convocatòria ja que entenem que els titulats i titulades en Ciències Polítiques i de l'Administració i en Sociologia tenen les mateixes aptituds i competències professionals que la resta de titulats esmentats a les bases i, per tant, poden impartir aquestes matèries.

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web