ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

SEMINARI: INTRODUCCIÓ A LA DIPLOMÀCIA PÚBLICA I LA DIPLOMÀCIA DIGITAL

Dilluns 18 de maig a les 18h
SEMINARI: INTRODUCCIÓ A LA DIPLOMÀCIA PÚBLICA I LA DIPLOMÀCIA DIGITAL

El concepte “diplomàcia pública” ha estat molt esmentat en l’àmbit de les relacions internacionals i l’acció exterior darrerament. El passat mes de gener, el Ministeri d’Afers Exteriors d’Espanya canviava el nom de la direcció general de ‘Comunicació i Informació Diplomàtica’ pel de ‘Comunicació, Diplomàcia Pública i Xarxes’. La mateixa web del MAEC aclareix que el model espanyol de diplomàcia pública compren l’activitat de diverses institucions vinculades amb el Ministeri, entre les quals, Casa Àsia, amb seu a Barcelona.

 

A Catalunya tenim, en paral·lel, institucions dedicades a l’actuació en l’àmbit de la diplomàcia pública, entre les quals, tot i no ser la única, destaca el Consell de  Diplomàcia Pública de Catalunya, més conegut com a Diplocat, institució creada l’any 2012 a partir del Patronat Catalunya Món que, a la vegada, era hereu del Patronat Català Pro Europa.

 

En aquest seminari explorarem el concepte de diplomàcia pública al llarg dels seus 70 anys d'història des d'una perspectiva global, espanyola i catalana; les pràctiques que s'estan portant a terme amb especial incidència en la 'diplomàcia digital', concepte creat fa 10 anys i debatrem també sobre el futur dels mateixos conceptes, en un context en el que les  pràctiques habituals estan mutant cap a un nou paradigma centrat en l'ús que fa el president nord-americà Donald Trump de Twitter, l'abandonament dels instruments tradicionals i l'adaptació que s'està fent a la Xina amb implicacions directes a l'estat espanyol en el context actual de crisi sanitària. 

Finalment, veurem també les actuacions que porta a terme Diplocat en l'actualitat com a exemples pràctics de diplomàcia pública en un entorn conegut. 

 

El seminari tindrà lloc el proper dilluns 18 de maig, de 18h a 19h de la tarda i anirà a càrrec de Jordi Arrufat Agramunt, politòleg i Project Manager al Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat). 

 

Per a participar-hi cal que us inscriviu mitjançant aquest formulari per a poder-vos enviar la invitació a través del correu electrònic. 

ENLLAÇ D'INTERÈS
FITXER ADJUNT
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web