ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
[+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies externes

JA DISPONIBLE LA NOVA PUBLICACIÓ DEL CIDOB

Dedicada al 75è aniversari de les Nacions Unides
JA DISPONIBLE LA NOVA PUBLICACIÓ DEL CIDOB

La pandèmia del coronavirus (COVID-19) ha provocat una crisi sanitària i sòcio-econòmica mundial que ha accelerat tendències en les relacions internacionals. Mentre la rivalitat entre les grans potències –com Estats Units i Xina- aflora, a les societats afectades pel conflicte –com les de Síria, Líbia, Ucraïna o Iemen- amb la pandèmia se’ls afegeix una capa més de complexitat i crisi. Així mateix, creixen les desigualtats socials i el descontentament global, ja que les economies es contrauen i la seva recuperació és més lenta d’allò esperat en les previsions inicials.

 

La crisi del coronavirus, a més, coincideix amb l’emergència climàtica que, a la vegada, també genera costos per a la societat, l’economia i els ecosistemes naturals. Així, doncs, els reptes més importants per l’ONU des del seu naixement després de la II Guerra Mundial han arribat al seu 75è aniversari: immersos en una pandèmia que sembla eternitzar-se, en una època de fractures que s’eixamplen i crisis que s’aguditzen, les Nacions Unides han de repensar com enfortir el multilateralisme i defensar un ordre internacional basat en la cooperació, el consens i les normes comunes.

 

Aquest CIDOB Report, a més d’examinar els reptes clau als què s’enfronta actualment l’ONU en el seu 75è aniversari, pretén aportar idees sobre com vigoritzar el multilateralisme i la cooperació internacional. Per a això, el contingut s’estructura en dues parts: la primera tracta de com l’ONU està abordant aquests reptes, des del desenvolupament o la consolidació de la pau fins la seguretat i l’extremisme violent: i la segona ofereix anàlisi i recomanacions per la recerca de respostes multilaterals.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web