ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

MANIFEST DEL COLPIS DAVANT LA INHABILITACIÓ DEL PRESIDENT TORRA

MANIFEST DEL COLPIS DAVANT LA INHABILITACIÓ DEL PRESIDENT TORRA

Davant la inhabilitació i posterior destitució del MH President de la Generalitat, la Junta del Col·legi de Professionals de la Ciència Política i la Sociologia de Catalunya manifesta:

 

1. Sense entrar a valorar el fons de la qüestió, considerem que la condemna penal hauria d’haver respectat el dret fonamental a la participació política a través de representants escollits a través d’eleccions lliures. Si el tribunal creia necessari imposar una condemna, tenia mecanismes i precedents per fer-ho sense alterar l’essència de la democràcia.

 

2. La sentència hauria d’haver valorat l’impacte real de la pancarta en termes d’alteració de la voluntat popular amb la desproporció del mal efectuat amb la destitució del President de la Generalitat.

 

3. Reiterem el nostre compromís amb la qualitat democràtica dels processos polítics i les institucions públiques, així com els drets civils i polítics.

 

4. Constatem amb preocupació la disminució del respecte mutu i el reconeixement entre les forces polítiques i fa una crida a reconduir les diferències polítiques per la via del diàleg i l’argumentació.

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web