ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

XERRADA-DEBAT: L'ÚLTIM INTENT D'UNA LLEI ELECTORAL DE CATALUNYA

Avui dimecres, a les 17h de la tarda
XERRADA-DEBAT: L'ÚLTIM INTENT D'UNA LLEI ELECTORAL DE CATALUNYA

Un dels grans reptes pendents que té Catalunya és dootar-se d’una llei electoral pròpia, essent l’única Comunitat Autònoma que encara no en té; per aquesta raó, continuem regint-nos per la llei electoral general, d’acord amb una disposició transitòria de l’Estatut.
 

Durant el segon tripartit, el Parlament va començar a debatre sobre una proposta concreta encarregada per la conselleria de governació a un grup d’experts. Però la ponència va morir sense acord al 2010.
 

En aquestes, el mateix 2010 es va començar a tramitar parlamentàriament una ILP que proposava una llei electoral catalana (que arrencava del text de la comissió d’experts), després d’haver aconseguit 90.000 firmes de ciutadans -més enllà del mínim de 50.000 necessàries-. Els treballs sobre aquesta ILP varen avançar a bon ritme en la seva etapa inicial, però posteriorment han anat experimentant retard rera retard. Tot just al 2015 es va discutir i rebutjar la esmena a la totalitat que havia presentat el Partit Popular, i arribats al 2020 la ILP encara resta aturada.
 

L'acte anirà a càrrec del col·legiat Joan Botella. Catedràtic de Ciència Política de la UAB i autor de la ILP (Iniciativa Legislativa Popular) de Llei Electoral de Catalunya. La modalitat serà presencial o online, segons les circumstàncies del moment. 

 
ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web