ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

EL COL·LEGI VA REALITZAR 23 AL·LEGACIONS DURANT 2009

Una de les tasques principals del Col·legi és la defensa dels seus membres en el seu exercici professional com a sociòlegs i politòlegs. Durant l'any 2009 van ser 23 les al·legacions presentades a l'Administració Pública catalana i també a l'Estat espanyol. La causa principal d'aquestes al·legacions va ser l'exclusió dels nostres professionals de convocatòries d'oferta pública d'ocupació.
EL COL·LEGI VA REALITZAR 23 AL·LEGACIONS DURANT 2009

En la nostra tasca de vetlla dels interessos professionals dels nostres col·legiats i col·legiades, detectem que, malgrat complir els requisits i aptituds requerits per a desenvolupar el càrrec d'una oferta pública d'ocupació determinada, sociòlegs i politòlegs no es troben inclosos com a titulacions aptes per aquestes vacants. Sovint es tracta d'una omissió sense fonament, i és per això que el Col·legi sol·licita la revisió corresponent de la convocatòria a l'administració responsable.

D'altra banda, durant 2009 hem presentat al·legació en referència al projecte de mediació del Dret Privat a Catalunya, demanant la inclosió de politòlegs i sociòlegs a la regulació professional de la mediació en aquest àmbit. Una altra al·legació destacada d'aquest  any passat és la formulada a la vicepresidenta primera del Govern, Maria Teresa Fernández de la Vega, on reclamem la revisió del Real Decret 1837/2008, pel qual s'incorporen a l'ordenament jurídic espanyol la Directiva 2005/36/CE, del Parlament Europeu i del Consell, i la Directiva 2006/100/CE, relatives ambdues al reconeixement de qualificacions professionals i on no han estat incorporades la figura de sociòlegs i politòlegs com a professions regulades.

En total, un conjunt de 23 al·legacions formulades, moltes de les quals han obtingut una resposta al nostre favor.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web