ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

EL COL·LEGI CELEBRA UN SOPAR AMB JOAQUIM NADAL, CONSELLER DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES

El Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya va finalitzar el passat dimecres, 30 de juny, el cicle de sopars-col·loqui amb els principals candidats a la presidència de la Generalitat de Catalunya, organitzat amb motiu de la proximitat de les eleccions al Parlament. En aquesta ocasió hi va assistir Joaquim Nadal, conseller de Política Territorial i Obres Públiques, en substitució del President José Montilla.
EL COL·LEGI CELEBRA UN SOPAR AMB JOAQUIM NADAL, CONSELLER DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES

Nadal va començar el seu discurs explicant que el Partit dels Socialistes de Catalunya plantejarà una campanya electoral on, sense renunciar al bagatge de set anys de govern de coalició, intentarà diferenciar-se dels seus socis a l'executiu.  

Quant a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, el conseller va referir-se a la necessitat de recuperar els pactes constitucional i estatutari davant la crisi que amb la presentació del recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Partit Popular s'ha generat. Segons el conseller, en la resposta del President de la Generalitat al dictamen, es va posar de manifest el debat entre aquells que dins del PSC prevalen la matriu esquerra-dreta i aquells que primen la identitat catalana. D'altra banda, va descartar una Catalunya independent al·ludint a una probable polarització de la societat.

Així mateix, va reflexionar sobre el difícil equilibri entre l'ajustament el dèficit públic i la promoció de la inversió en obra pública que, al crear ocupació, afavoreix la reducció de les prestacions d'atur. Catalunya, va dir, no hauria de veure retallades les seves inversions en infraestructures ja que, tot i el gran nombre de projectes que actualment s'estan duent a terme, no arriba al "mínim exigible".

Pel que fa als recents escàndols de corrupció, que per tractar assumptes urbanístics afecten el seu departament, el conseller va expressar la seva completa "tranquil·litat de consciència".  

Preguntat per la possible formació d'una coalició amb Convergència i Unió i la separació entre el PSC dels socialistes de l'Estat, l'exalcalde de Girona es va mostrar escèptic a les dues opcions.  

Finalment, altres temes tractats van ser la reducció de la correlació entre l'obra de govern i els resultats electorals, la no influència del tema de la immigració en els comicis i l'abstenció com a causa del desgast de la credibilitat del sistema i les institucions.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web