ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

350 PERSONES A "FEM XARXA: JORNADA SOBRE DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC LOCAL A CATALUNYA"

Èxit d'assistència a la jornada "Fem xarxa: jornada sobre Desenvolupament Econòmic Local a Catalunya", que va tenir lloc el passat 22 de setembre a Barcelona.
350 PERSONES A

Unes 350 persones del món del desenvolupament econòmic local es van reunir el passat 22 de setembre a l’Auditori de l’Àgora Jordi Rubió i Balaguer per assistir a la jornada organitzada pel Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya i pel Servei d'Ocupació de Catalunya. L'objectiu d'aquesta trobada va ser presentar la Xarxa d'Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local, donant a conèixer les actuacions i productes que s’estan duent i es duran a terme en el marc d’aquesta Xarxa.


Un d’aquests productes és la primera edició del Postgrau en Desenvolupament Econòmic Local, organitzat també pel Col·legi i pel SOC, així com per la Universitat Autònoma de Barcelona, i del qual es va celebrar ahir la cloenda de la primera edició amb la presència de la consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya, Mar Serna.

La importància del desenvolupament local


Tant la degana del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, Anna Parés, com el director del SOC, Joan Josep Berbel, van voler emfatitzar durant la presentació de la jornada la imprescindible necessitat de reivindicar el desenvolupament econòmic local com a pilar per a un servei d’ocupació eficaç per a ciutadans i empreses. 


Aquestes paraules van ser subscrites pel Dr. Antonio Vázquez Barquero, catedràtic de la Universidad Autónoma de Madrid i amb una àmplia trajectòria professional en el món del desenvolupament local. Sota el títol “Desenvolupament endogen i globalització”, el Dr. Vázquez, qui també ha estat consultor del Banc Mundial, va oferir una conferència on va parlar de la importància de crear  polítiques de desenvolupament local en un món globalitzat on les comunitats d’arreu del món generen interdependències de serveis i mercaderies i, alhora, va encoratjar tots els presents a esdevenir emprenedors en els territoris on treballen.


Durant la jornada també va tenir lloc la taula rodona “Xarxes de cooperació territorial en el marc d’iniciatives de desenvolupament econòmic local”, a càrrec d’Eduard Jiménez, soci director de Innovación y Consultoría en políticas públicas, Jordi Santolaria, soci director de CMA Associats i Euken Sesé, gerent de Fomento de San Sebastián S.A.


Per últim, Neus Sánchez, directora de programes del SOC, Mateo Hernando, responsable de programes de desenvolupament local del SOC i, Eduard Jiménez, van ser els responsables de presentar la Xarxa AODL i Desenvolupament Local. 


En breu estaran disponibles les ponències de la jornada.

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web