ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

'ELECCIONS DECISIVES'. NOU NÚMERO DE LA REVISTA ÀMBITS DE POLÍTICA I SOCIETAT

El nou número de la revista Àmbits de Política i Societat presenta el recull dels discursos pronunciats pels caps de llista de les formacions polítiques que participaren en el cicle de sopars-tertúlia organitzat pel Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya durant els mesos de maig i juny, amb motiu de la proximitat de la convocatòria electoral.
'ELECCIONS DECISIVES'. NOU NÚMERO DE LA REVISTA ÀMBITS DE POLÍTICA I SOCIETAT

Més enllà que es pugui produir (o no) un canvi en el Govern, es tracta d’uns comicis que, sens dubte, estaran marcats per temes transcendentals per al país. La crisi econòmica i l’elevat percentatge d’atur, les tenses relacions entre Catalunya i Espanya sorgides arran de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, o l’auge de nous partits independentistes, en són només alguns exemples de les qüestions sobre les quals els nostres representants polítics van parlar durant aquests sopars-col·loqui informals, acompanyats dels nostres col·legiats i col·legiades, sociòlegs i politòlegs.

En l’espai de l’entrevista conversem amb Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya, que, fent balanç d’aquesta legislatura que tot just ara acaba, sosté que ha arribat l’hora que exercim el dret de decidir.

En la Pàgina d’Actualitat, com sempre diversa, hi podreu llegir, d’una banda, dos articles estretament lligats a les eleccions: un sobre aquells factors que en poden determinar el resultat i l’altre sobre el gran desconeixement de les actuacions del Govern per part de la població que li atorga legitimitat a través del vot. D’altra banda, es publica un tercer article sobre el paper dels consultors professionals en un procés electoral però, en aquest cas, no relacionat amb la política, sinó amb la presidència del Futbol Club Barcelona. Finalment, el darrer dels articles escrits pels nostres col·legiats posa de manifest l’interès per recuperar la memòria local, i especialment la de la guerra civil, en el si d’una societat globalitzada, per mitjà de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

ENLLAÇ D'INTERÈS
Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web