ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU EN PERSPECTIVA DE GÈNERE A LES POLÍTIQUES PÚBLIQUES[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'Infocolpis



RECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

"LA SOCIOLOGIA ÉS UNA DISCIPLINA QUE INTENTA MIRAR DARRERA EL MIRALL"

Marina Subirats rep el Premi Catalunya de Sociologia 2011 La Dra. Marina Subirats va rebre el dia 9 de juny el Premi Catalunya de Sociologia, en la seva segona edició, de la mà de la degana del Col·legi, Anna Parés, i del president de l'Associació Catalana de Sociologia, Josep Maria Rotger, en un emotiu acte celebrat a l'Institut d'Estudis Catalans, amb un centenar d'assistents.

La Dra. Marina Subirats, catedràtica emèrita de Sociologia per la Universitat de Barcelona va ser guardonada amb aquest premi en reconeixement a la seva trajectòria científica i professional, mèrits als quals es van afegir també els personals, molt elogiats per part dels participants a l'acte.

 

Observadora, inquieta, curiosa, senzilla, detallista, rigurosa, reflexiva, brillant, humil, honrada intel·lectualment, gran pedagoga i comunicadora i gran amiga van ser alguns dels qualificatius dirigits a Marina Subirats per part de veus com el Dr. Oriol Homs, director de la Fundació CIREM, la Dra. Cristina Sánchez o el Dr. Salvador Giner, president de l'IEC, entre altres.

 

'La Sociologia segueix sent més necessària que mai'

La Dra. Subirats, durant el seu discurs, va reconèixer haver-se sentit pionera en els inicis de la seva carrera com a sociòloga, en un país on tot estava encara per fer en aquesta disciplina. Va emfatitzar la importància d'haver conegut en un moment clau a altres grans professionals com el Dr. Manuel Castells, Jordi Borja o Alain Touraine, entre molts altres. Amb un gran i continu interès per la igualtat de gèneres, el moviments socials i l'educació, Marina Subirats anima a continuar treballant als joves sociòlegs per 'intentar saber la veritat més enllà de les banalitats i les modes'. 'Estem en una societat molt complicada. La Sociologia és una necessitat social. S'han de fer encara molts passos endavant, queda molt per fer'.

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web