ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

UN CENTENAR DE PERSONES ASSISTEIXEN A LA SESSIÓ D'ANÀLISI DE RESULTATS ELECTORALS

Prop d'un centenar de persones van assistir a la sessió d'anàlisi de resultats electorals organtizada pel Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya i l'Institut de Ciències Polítiques i Socials el passat 29 de novembre.
UN CENTENAR DE PERSONES ASSISTEIXEN A LA SESSIÓ D'ANÀLISI DE RESULTATS ELECTORALS

Joan Marcet, director de l'ICPS va oferir una panoràmica detallada dels resultats dels comicis generals celebrats el passat 20 de novembre, analitzant els resultats arreu de l'Estat i dedicant una especial atenció al repartiment de vots a Catalunya. Com la resta de ponents, Marcet va destacar la pèrdua de vots per part del Partit Socialista Obrer Espanyol, qui en aquests comicis ha perdut la confiança de més de 4 milions dels seus votants. 'El vot socialista ha caigut com una pedra de guix i s'ha escampat cap a tot arreu', va afirmar el director de l'ICPS.

 

Per la seva part, Jordi Sauret, doctor en Sociologia i director gerent de l'empresa Feedback, va mostrar les dades anticipades per les enquestes en intenció de vot i projecció, tot comparant-les amb els resultats finalment obtinguts pels diferents partits polítics. Segons Sauret, 'Les eleccions de 2011 són la continuació natural del que va passar l'any 2000. El període 2004-2011 ha estat un parèntesi, un miratge, obert per una bomba a Atocha'. Sauret va destacar també que el malestar general és molt evident i molt profund, però que es tracta d'una indignació que no es canalitza cap a cap formació política, sinó cap a l'abstenció, el vot en blanc o el vot nul.

 

Finalment, Joan Botella, catedràtic de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Barcelona va assegurar que els resultats electorals del 20N no tenen precedent i que mentre que els partits d'esquerra d'arreu del món s'aferren a la teoria que diu que per guanyar unes eleccions és millor situar-se al centre i fugir dels extrems, amb un discurs fins i tot suau i prudent, la dreta es mostra sense complexos i es postula amb una clarificació rotunda, aguditzant el conflicte polític, propugnant un debat electoral dur i una contundència radical, posant com a exemple el Tea Party nord-americà o els partits polítics de dretes de la pròpia Europa.

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web