ÀREA COL·LEGIATS/DES: accedir
COM COL·LEGIAR-SE
POSTGRAU D'ESPECIALITZACIÓ EN ANALÍTICA DE DADES I PROGRAMACIÓ APLICADA[+]
COLPIS CATALUNYA
L'INFOCOLPIS
Envia'ns el teu correu electrònic si vols rebre el butlletí del Col·legi.
He llegit i accepto la política de privacitat, l'avís legal i l'enviament de l'InfocolpisRECOMANEM
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA
MÚTUA GENERAL DE CATALUNYA [+]
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA) [+]

Notícies del col·legi

PARLEM SOBRE EL PRESENT I EL FUTUR DELS FONS SOCIALS EUROPEUS

El passat dimecres dia 30 de novembre va tenir lloc la conferència 'Present i futur dels fons europeus', organitzada pel Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya amb el suport de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, com a acte de cloenda del cicle de seminaris especialitzats que s’han desenvolupat en el marc de la novena edició del programa formatiu de Gestió de Projectes Europeus.
PARLEM SOBRE EL PRESENT I EL FUTUR DELS FONS SOCIALS EUROPEUS

L'acte, presentat i moderat per la degana del Col·legi, la Sra. Anna Parés, va anar a càrrec del Sr. Xavier Tiana, politòleg i Cap de l'Oficina de Cooperació Europea de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona.

 

Es van tractar qüestions com ara el pressupost europeu per als pròxims anys, la solidaritat entre estats membres i el paper d'Espanya en un futur immediat. Tiana va assegurar que caldrà estar pendent de l'evolució del joc d'escacs que es planteja a la Unió Europea i de la posició que cada estat prendrà en el tauler. D'altra banda, va voler posar de relleu la necessitat de més transparència respecte als ciutadans pel que fa als pressupostos de la UE. Tanmateix va analitzar en profunditat algunes de les partides pressupostàries i va parlar de la importància d'aconseguir mobilitzar el capital privat per a desenvolupar programes i projectes públics. Uns programes que, segons Tiana, hauran d'elaborar-se a partir de l'Estratègia Europa 2020.

 

Xavier Tiana va afirmar també que la Comissió Europea demanarà molts més resultats a partir d'ara als països membres, treballarà per reduir i agrupar programes en un sol instrument, fomentarà l'externacionalització i el mainstreaming i s'esforçarà per assolir més eficiència i per reduir la burocràcia.

Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a | 08037 Barcelona | T: 932 414 122 | F: 932 002 209 | A/E: colpis@colpis.cat | Avís Legal |  Disseny web