Notícies

desembre 04, 2020
NOU DICCIONARI EN LÍNIA SOBRE L’ACTIVITAT PARLAMENTÀRIA CATALANA

L’obra conté 422 fitxes i té com a objectiu posar la terminologia pròpia de l’activitat del Parlament de Catalunya a l’abast d’especialistes del món acadèmic, professionals de l’àmbit parlamentari i de qualsevol persona interessada.

 

El Diccionari recull els termes referents a l’organització i el funcionament del Parlament, i a les diverses funcions que li són intrínseques, com és la funció legislativa, la funció d’impuls i de control de l’acció de govern i la funció interventora. També inclou termes referents a la tècnica legislativa i a la relació entre el Parlament i altres institucions. Cada entrada conté la denominació catalana principal i les sinònimes, si n’hi ha; els equivalents en occità, castellà, francès i anglès; una definició, i notes explicatives.

 

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

ENLLAÇ D’INTERÈS

ANAR AL DICCIONARI

Share This