Notícies del Col·legi

NOU DILLUNS DE GÈNERE: “LA PERSPECTIVA DE GÈNERE ALS FONS EUROPEUS”

Dilluns de Gènere és una trobada mensual organitzada per la Comissió de gènere del COLPIS, i obert a tot els col·legiats i col·legiades, on presentem i debatem diferents temes relacionats amb les ciències polítiques i socials des d’una perspectiva de gènere. Les trobades són l’últim dilluns de cada mes, de 19 a 20 hores, per Zoom. L’objectiu de les sessions és conèixer-nos, fer xarxa, i compartir els nostres coneixements. En cada sessió una persona de la comissió fa una presentació de 25 – 30 minuts sobre un tema en concret, seguit de 30 minuts de discussió i debat. Els temes tractats fins ara inclouen: l’impacte de les Apps al sector de les cures a domicili; els videojocs des d’una perspectiva de gènere; la violència de gènere a la tercera edat; l’ús i política del temps; i conciliació i corresponsabilitat, discapacitat i feminisme.

El proper Dilluns de Gènere: presentació i debat en línia: “La perspectiva del gènere als fons europeus”

En aquesta sessió l’Anna Obach Lapieza ens presentarà una visió general entorn a l’aplicació de la perspectiva de gènere als fons europeus. Quina és l’estratègia de la Unió Europea vers la igualtat de gènere? Quins són els compromisos de la Comissió Europea per garantir la fi de la discriminació de gènere? Durant la sessió coneixerem i analitzarem el marc conceptual de la igualtat de gènere als fons europeus. I aprofundirem en els mecanismes que la Comissió implementa per tal de garantir la igualtat entre dones i homes en els projectes que financia.

Sobre l’Anna Obach Lapieza

Llicenciada en Sociologia per la Universitat de Barcelona, amb un màster en Atenció Sociosanitària a la Dependència per la Universitat de València i un postgrau en Gènere i Igualtat per la Universitat Autònoma de Barcelona. Project Manager a BAa Consultors des de 2017, ha treballat en diferents fons de la Unió Europea, incloent EuropeAid, FEDER, Horizon, CERV, LIFE i ISF. La seva experiència en consultoria de fons europeus avala els seus coneixements en el marc general del finançament europeu i la seva expertesa específica en la captació i gestió d’aquest tipus de programes i projectes. La seva formació en gènere i les seves conviccions feministes l’han fet especialitzar-se en qüestions d’igualtat en el marc dels projectes que reben finançament europeu.

QUAN: Dilluns 28 de marc, de 19.00 a 20:00 hores
ON: Per Zoom

Aquest acte està reservat a les persones col·legiades.

ASSISTÈNCIA: Les persones interessades en assistir-hi poden trobar l’enllaç per a la connexió amb Zoom als darrers butlletins del Colpis: l’Infocolpis, enviat tots els dimecres al vostre correu electrònic.

Últimes notícies

COL·LOQUI AMB LA CÈLEBRE POLITÒLOGA NORD-AMERICANA JANE MANSBRIDGE

COL·LOQUI AMB LA CÈLEBRE POLITÒLOGA NORD-AMERICANA JANE MANSBRIDGE

El 28 de febrer de 2022 el Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya va tenir l’oportunitat, gràcies a l’editorial Gedisa, de mantenir un interessant col·loqui amb la cèlebre politòloga nord americana, la Dra. Jane Mansbridge, amb motiu de la publicació del seu llibre ‘Democracia. Amistad y pugna’, editat per Gedisa.

read more
EL COLPIS ES REUNEIX AMB L’HONORABLE CONSELLERA DE LA PRESIDÈNCIA, LA SRA. LAURA VILAGRÀ

EL COLPIS ES REUNEIX AMB L’HONORABLE CONSELLERA DE LA PRESIDÈNCIA, LA SRA. LAURA VILAGRÀ

El passat 29 de març el degà, Jordi Pacheco; el director, Antoni Biarnés; el responsable de la Comissió de Gestió Pública, Josep Oller, i Montse Perals, de la Junta del Colpis, van assistir a una reunió amb l’Honorable Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Laura Vilagrà, a qui se li va fer entrega del seu carnet de col·legiada, en la seva qualitat de politòloga.

read more
Share This