Notícies del Col·legi

NOU DILLUNS DE GÈNERE: “LA PERSPECTIVA DE GÈNERE ALS FONS EUROPEUS”

Dilluns de Gènere és una trobada mensual organitzada per la Comissió de gènere del COLPIS, i obert a tot els col·legiats i col·legiades, on presentem i debatem diferents temes relacionats amb les ciències polítiques i socials des d’una perspectiva de gènere. Les trobades són l’últim dilluns de cada mes, de 19 a 20 hores, per Zoom. L’objectiu de les sessions és conèixer-nos, fer xarxa, i compartir els nostres coneixements. En cada sessió una persona de la comissió fa una presentació de 25 – 30 minuts sobre un tema en concret, seguit de 30 minuts de discussió i debat. Els temes tractats fins ara inclouen: l’impacte de les Apps al sector de les cures a domicili; els videojocs des d’una perspectiva de gènere; la violència de gènere a la tercera edat; l’ús i política del temps; i conciliació i corresponsabilitat, discapacitat i feminisme.

El proper Dilluns de Gènere: presentació i debat en línia: “La perspectiva del gènere als fons europeus”

En aquesta sessió l’Anna Obach Lapieza ens presentarà una visió general entorn a l’aplicació de la perspectiva de gènere als fons europeus. Quina és l’estratègia de la Unió Europea vers la igualtat de gènere? Quins són els compromisos de la Comissió Europea per garantir la fi de la discriminació de gènere? Durant la sessió coneixerem i analitzarem el marc conceptual de la igualtat de gènere als fons europeus. I aprofundirem en els mecanismes que la Comissió implementa per tal de garantir la igualtat entre dones i homes en els projectes que financia.

Sobre l’Anna Obach Lapieza

Llicenciada en Sociologia per la Universitat de Barcelona, amb un màster en Atenció Sociosanitària a la Dependència per la Universitat de València i un postgrau en Gènere i Igualtat per la Universitat Autònoma de Barcelona. Project Manager a BAa Consultors des de 2017, ha treballat en diferents fons de la Unió Europea, incloent EuropeAid, FEDER, Horizon, CERV, LIFE i ISF. La seva experiència en consultoria de fons europeus avala els seus coneixements en el marc general del finançament europeu i la seva expertesa específica en la captació i gestió d’aquest tipus de programes i projectes. La seva formació en gènere i les seves conviccions feministes l’han fet especialitzar-se en qüestions d’igualtat en el marc dels projectes que reben finançament europeu.

QUAN: Dilluns 28 de marc, de 19.00 a 20:00 hores
ON: Per Zoom

Aquest acte està reservat a les persones col·legiades.

ASSISTÈNCIA: Les persones interessades en assistir-hi poden trobar l’enllaç per a la connexió amb Zoom als darrers butlletins del Colpis: l’Infocolpis, enviat tots els dimecres al vostre correu electrònic.

Últimes notícies

CONCLUSIONS DE LA JORNADA “LES DONES COM A AGENTS DE CANVI DELS COL·LEGIS PROFESSIONALS I DE LES ENTITATS”, ORGANITZADA PER LA INTERCOL·LEGIAL

CONCLUSIONS DE LA JORNADA “LES DONES COM A AGENTS DE CANVI DELS COL·LEGIS PROFESSIONALS I DE LES ENTITATS”, ORGANITZADA PER LA INTERCOL·LEGIAL

El passat 14 de setembre va tenir lloc la jornada “Les dones com a agents de canvi dels col·legis professionals i de les entitats”, organitzada pel Departament de Justícia, la Comissió de Dones i d’Igualtat de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya (de la qual el Colpis en forma part) i el Col·legi Notarial de Catalunya.

read more
LESBIANES, BISEXUALS I TRANS CONSTRUINT UNA PAU PRÒPIA: EXPERIÈNCIES I REIVINDICACIONS PER A LA VERITAT I LA NO REPETICIÓ A COLÒMBIA. DIÀLEG AMB CATALUNYA

LESBIANES, BISEXUALS I TRANS CONSTRUINT UNA PAU PRÒPIA: EXPERIÈNCIES I REIVINDICACIONS PER A LA VERITAT I LA NO REPETICIÓ A COLÒMBIA. DIÀLEG AMB CATALUNYA

El proper 21 de setembre tindrem el plaer d’acollir a membres de l’entitat Colòmbia Diversa, des d’on es treballa i s’investiga per a l’esclariment de la veritat sobre la realitat de les persones LGTBI en el marc del conflicte armat a Colòmbia. Aquesta activitat està organitzada juntament amb Cooperacció i l’Ajuntament de Barcelona.

read more
SESSIÓ D’ANÀLISI DE LES ELECCIONS AL BRASIL

SESSIÓ D’ANÀLISI DE LES ELECCIONS AL BRASIL

El Colpis i l’Associació Catalana de Ciència Política organitzem per al proper dimarts, 20 de setembre, una sessió d’anàlisi de les eleccions del 2 d’octubre al Brasil, amb l’ex diputat i activista Jean Wyllys.

read more
Share This