Notícies

desembre 10, 2010
NOVA REVISTA ÀMBITS DE POLÍTICA I SOCIETAT: ‘EL DESPERTAR DE LA POLÍTICA’

Sota el títol El despertar de la política. La implicació ciutadana en la gestió d’allò públic, s’edita aquest nou número, que pren de les Jornades sobre Innovació Democràtica celebrades a Barcelona el passat mes de juliol la base del seu monogràfic. La revista reuneix a les seves pàgines una síntesi d’allò que van expressar els ponents presents a les jornades, a més d’una entrevista al director general de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, Marc Rius.

 

Aques nou Àmbits parla doncs del grau d’implicació de la ciutadania en la res pública, de la desafecció vers el sistema polític i els nostres representants, dels mecanismes que podrien possibilitar un millor model democràtic, de l’accés a la informació pública, de la rendició de comptes, de les iniciatives legislatives populars o del Llibre Verd de Qualitat Democràtica, entre altres qüestions.

 

A la secció de Pàgina d’Actualitat, escrita pels nostres col·legiats i col·legiades, parlem dels factors emocionals que mouen als electors, de la censura i la corrupció a Itàlia, de l’oportunitat de l’e-Govern i de l’eterna divisió de Bèlgica entre flamencs i valons.

 

Aquest número s’ha editat pensant en el moment social i polític que vivim actualment, amb l’objectiu de contribuir a la comprensió del nostre model democràtic, d’on estem i cap a on volem anar, i de quines poden ser les claus per a assolir una administració eficaç, transparent i encoratjadora per als ciutadans.

 

Share This