Notícies

juny 14, 2011
NOVA REVISTA ÀMBITS: ‘EUROPA DESPRÉS DE LISBOA: QUOI DE NEUF?’

Aquest nou monogràfic de l’Àmbits té en la Unió Europea la seva protagonista principal, especialment en la UE posterior al Tractat de Lisboa. Diversos experts analitzen qüestions com ara les darreres presidències rotatòries, inclosa la de l’Estat espanyol, les perspectives de futur davant l’actual crisi del deute sobirà a la zona euro, les implicacions del Tractat en la política d’ampliació de la Unió, la política europea de veïnatge, la creació del Servei Europeu d’Acció Exterior, la política europea de defensa, la Iniciativa Legislativa Popular i el paper dels parlaments nacionals i, finalment, algunes visions sobre la llengua a Europa, com ara el català.

 

El monogràfic el completa l’entrevista realitzada a la vicepresidenta de la Comissió Europea i responsable de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Viviane Reding.

 

D’altra banda, aquest número torna a gaudir d’una interessant secció de Pàgina d’Actualitat, amb articles dels nostres col·legiats i col·legiades, sobre temes diversos com són la corrupció a Catalunya, l’avaluació de polítiques públiques, la realitat dels alumnes immigrants, la superació del pensament únic, el darrer Fòrum Social Mundial i la desafecció cívica.

 

ENLLAÇ D’INTERÈS

MÉS INFORMACIÓ

Share This