Notícies

febrer 05, 2021
NOVES DATES – CURS EN STREAMING: SIMULACIÓ SOCIAL
Matrícula oberta fins al 8 de febrer

Les ciències socials normalment divideixen les seves tècniques en quantitatives i qualitatives, oblidant que la simulació i computació poden fer de nexe entre explicacions o mecanismes d’interacció social i el tractament numèric de la informació.

 

La simulació social és la modelització mitjançant ordinadors del comportament de les persones. Així doncs, es “creen” éssers humans amb unes certes preferències, es descriuen uns processos socials (tan diversos com el racisme, el consum, les preferències polítiques o la veracitat sobre la informació), i es crea un entorn (virtual) on els individus actuen i es relacionen entre ells en base a les regles que hem definit.

 

Aquest curs vol donar a conèixer i apropar aquestes eines per al seu ús professional i pràctic, a l’hora d’entendre i construir dinàmiques i xarxes socials, i processar-les utilitzant tècniques computacionals (mitjançant el llenguatge R).

 

El curs s’impartirà els dimarts i dijous de 18h a 21h de la tarda, del 9 al 23 de febrer. Anirà a càrrec de Joan Gasull, formador i consultor de ciència de dades a NetMind.

ENLLAÇ D’INTERÈS

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

Share This