Notícies

juliol 01, 2009
PARLEM SOBRE ELS EMPRENEDORS SOCIALS A LA SETMANA DE L’ECONOMIA COOPERATIVA

La sessió es va desenvolupar en l’espai Àgora, pensat i dissenyat amb l’objectiu d’aprofundir en els diferents projectes que estan en marxa des de l’economia cooperativa.

 

La xerrada va anar a càrrec de Julián Cárdenas, doctor en Sociologia i expert en emprenedoria social i estratègia empresarial, i d’Ernesto Morales, sociòleg i soci fundador d’ETCS Cooperativa.

 

‘La idea és veure els problemes socials com a oportunitats’

Per Julián Cárdenas si hi ha alguna professió que coneix bé i detecta els problemes socials aquesta és la de Sociologia i la de Ciències Polítiques. ‘On l’Estat i el mercat no arriben hi ha oportunitats per a emprenedors’, afirma aquest doctor en Sociologia.

 

Per Cárdenas canvis socials com l’increment de la iniciativa privada, l’augment del temps d’oci i la incorporació de la dona al mercat de treball han estat claus per al sorgiment de la figura de l’emprenedor i emprenedora social. L’objectiu d’aquests, segons Cárdenas, és ‘atendre una demanda o problemàtica social on el benefici econòmic no és la principal finalitat’.

 

‘Les polítiques socials treballen des de la parcel·lació dels problemes’

Per al sociòleg Ernesto Morales, soci fundador d’ETCS Cooperativa (Estratègies de Transformació Comunitària Sostenible), el treball integral amb tots els actors socials implicats en una problemàtica és capçal per obtenir un resultat eficaç. Es tractaria doncs de ‘desfragmentar el que està fragmentat’, afirma.

 

Per assolir això, segons Morales, cal treballar en continua col·laboració amb els serveis públics i que, alhora, aquests treballin de manera transversal entre ells.

 

La setmana

La 1a Setmana de l’Economia Cooperativa ha tingut per objectiu ser un punt de trobada pels actors de l’economia cooperativa. Durant la setmana s’han dut a terme ponències,  taules rodones, espais d’assessorament i d’emprenedoria amb tallers i seminaris, entre d’altres activitats.

L’objectiu ha estat el d’apropar l’economia cooperativa al conjunt de la població i també oferir a les persones i empreses d’aquest sector un espai per a compartir coneixements, intercanviar experiències i establir relacions de negoci i intercooperació.

Aquesta setmana ha estat organitzada per la Confederació de Cooperatives de Treball de Catalunya, amb el suport del Departament de Treball.

ENLLAÇ D’INTERÈS

MÉS INFORMACIÓ

FITXER ADJUNT

ESPAI ÀGORA

Share This