Notícies del Col·legi

PRESENTACIÓ DE L’ASSOCIACIÓ CATALANA DE CIÈNCIA POLÍTICA

Ja tenim data per a la presentació de l’Associació Catalana de Ciència Política. Serà el proper dilluns 18 d’octubre, a les 18h, a la sala d’actes de Can Jaumandreu (c/Perú, 52, de Barcelona).   

L’acte és podrà seguir tant via streaming com de manera presencial. L’aforament és limitat degut a la pandèmia, comptarem amb 30 places. Des del Colpis es confirmarà la reserva de plaça a aquelles persones que s’hagin inscrit en aquesta modalitat. 

La presentació serà presidida per la Consellera d’Igualtat i Feminismes, la Hble. Sra. Tània Verge i la intervenció central la realitzarà la Dra. Donatella della Porta, catedràtica de Ciència Política. Es comptarà també amb els parlaments -entre altres- del president de l’ACCP, el Dr. Jordi Matas, i del degà del Colpis, el Dr. Jordi Pacheco. La Dra. Pastora Martínez, vicerectora de la UOC, participarà com a amfitriona de l’acte. 

L’ACCP

L’Associació Catalana de Ciència Política -de caire acadèmic- està oberta a qualsevol persona amb interès en el món de la Ciència Política, i durà a terme activitats com ara l’organització de conferències, congressos i seminaris, el desenvolupament de publicacions en Ciència Política, i la seva difusió a través d’un lloc web, butlletins i xarxes socials o  mitjans de comunicació.

Aquests són els seus objectius:

 1. Fomentar la democràcia i vetllar pel respecte als drets polítics individuals i col·lectius.
  2. Promoure la investigació científica en el camp de la Ciència Política a Catalunya.
  3. Promoure la cooperació i l’intercanvi entre les universitats i centres de recerca que fan docència o recerca en ciència política a Catalunya.
  4. Difondre les aportaciones dels politòlegs i politòlogues i afavorir-ne el seu impacte social.
  5. Contribuir al desenvolupament internacional de la Ciència Política catalana i desenvolupar xarxes a aquest nivell que contribueixin a l’àmbit de la Ciència Política per tal de facilitar l’intercanvi de coneixement produït per la investigació.
  6. Organitzar una conferència internacional periòdica sobre Ciència Política per tal de promoure l’intercanvi de coneixement i experiència.
  7. Dur a terme totes aquestes finalitats amb especial atenció a la promoció i visibilitat de la perspectiva de gènere a la docència, la recerca i el desenvolupament professional de la Ciència Política.
  8. Desenvolupar altres activitats rellevants relacionades amb l’àmbit de la Ciència Política.

El Col·legi veu amb molt bons ulls aquesta iniciativa, que ha ajudat també a gestar, i a la qual prestarà una col·laboració activa, entenent que es poden crear moltes sinergies entre ambdues organitzacions. 

Els i les membres del Colpis que es facin socis de l’ACCP estan exemptes de pagament de la quota de pertinença a l’Associació. Convidem, doncs a totes les persones col·legiades amb interès per la Ciència Política des d’una perspectiva acadèmica, a aprofitar aquesta oportunitat i adherir-se a l’Associació Catalana de Ciència Política. Per fer-ho, simplement s’ha d’omplenar el formulari adjunt i retornar-lo a secretaria@accp.cat.

 

Últimes notícies

KIT DIGITAL PER A AUTÒNOMS I EMPRESES 

KIT DIGITAL PER A AUTÒNOMS I EMPRESES 

L’Institut d’Estudis de l’Autogovern, l’Associació Catalana de Ciència Política i el Colpis organitzem aquest seminari sobre els elements clau per a un disseny electoral.

read more
Share This