Notícies

setembre 25, 2019
PRESENTACIÓ DEL MONOGRÀFIC “SOBRE EL GÈNERE I LA DES-IGUALTAT”
El 25 de setembre, al Palau Robert de Barcelona

Dimecres 25 de setembre presentarem el darrer monogràfic de la revista del Colpis Àmbits de Política i Societat, que porta el títol ‘Sobre el Gènere i la Des-igualtat’.

L’acte comptarà amb la presència del dr. Jordi Pacheco, Degà de Colpis, de la dra. Montserrat Treserra, ex-degana del Colpis i d’Eugènia Bretones, coordinadora del Monogràfic, responsable de la Comissió de Gènere del Col·legi i politòloga. La presentació deixarà també un espai per al debat sobre els diversos temes desenvolupats en la revista per part dels autors i autores dels articles.

La presentació tindrà lloc al Palau Robert de Barcelona, a les 18h. Totes les persones interessades en assistir-hi, es poden inscriure a través d’aquest formulari.

EL MONOGRÀFIC
Coordinat per Eugènia Bretones i Espejo, aquest monogràfic recorre l’estat actual de les polítiques de gènere en la formació dels i les futures professionals en l’àmbit de la Ciència Política, la Sociologia i les Administracions Públiques (Tània Verge i Grace Maruska); la importància de les dades per a l’estudi de les desigualtats per raó de gènere de l’Observatori de la Igualtat de Gènere (Lídia Arroyo i Eugènia Bretones); la incidència del factor gènere en l’ocupació i les desigualtats laborals entre les dones immigrades extracomunitàries a Catalunya (Alba Garcia i John Diop) i què s’entén per “cultura de la violació” i com influeix en la violència contra les dones (Alícia Valdés). En aquest número, també s’ha fet una reflexió global sobre l’estat actual de les lluites feministes i els reptes de futur a través de dues reveladores entrevistes a Núria Balada, llavors presidenta de l’Institut Català de les Dones (Eugènia Bretones) i a Eugènia Bretones, responsable del la Comissió de Gènere del Colpis (Júlia Mas).

Share This