Notícies

febrer 05, 2018
PRESENTEM ‘EL CANVI GLOBAL.UN PEU A LES INSTITUCIONS I MIL ALS CARRERS’,AMB JESÚS GELLIDA I ALBANO-DANTE FACHIN
El 6/2, al Colpis
Es tracta d’un recull d’un centenar d’articles escrits des del 2011 al 2017, agrupats en cinc grans capítols que analitzen la situació mundial, espanyola i catalana, però també la realitat social i les transformacions polítiques que s’han produït en els darrers anys. En el pròleg del llibre, l’activista social i economista, Arcadi Oliveres, ha destacat que el contingut, en cada cas, és reflexiu, didàctic i molt ben documentat, però també crític i farcit de propostes. “El canvi global” parla de les promeses incomplides d’Obama, de la postveritat de Trump, de reformar el capitalisme, de la globalització neoliberal, de les revoltes àrabs i de la brutal guerra de Síria. També de l’esclat de la bombolla immobiliària, de la crisi econòmica, de la corrupció, del sorgiment del 15M i del procés sobiranista català. 

Per Gellida, analitzar com afecta a la societat i a la política, tant a nivell mundial com local el viure en un món globalitzat, és una qüestió de convicció “no ens podem quedar a un costat mentre la situació actual de desigualtat i injustícies socials existents al món augmenten”. En aquesta cuidada selecció, ens convida a reflexionar sobre quines eren les nostres esperances davant els canvis socials que s’anunciaven i quins han estat finalment les sensacions que ens han quedat, juntament amb les incertes perspectives de futur que sofreix actualment la societat.

Sobre ‘El canvi global’…

Una obra per entendre les claus de la crisi i la resposta social. Esther Vivas, periodista.
Sens dubte el 15M va marcar un abans i un després. Des de llavors s’han produït enormes canvis a una gran velocitat. Aquest llibre ens ajuda a fer un exercici imprescindible per seguir avançant: reflexió i context. Marta Sibina, diputada al Congrés.
La història està feta de memòria, però massa sovint també d’oblit. Aquest llibre lluita contra l’oblit i la desmemoria. Xavier Joanpere, activista social.
Un plàcid exercici d’hemeroteca, a través d’una mirada crítica, que aporta nova llum sobre el que denominem actualitat. Maria Victòria Bertran, periodista.
– Una radiografia del motor del canvi des de la veu d’un dels protagonistes. Imprescindible. Joan Giner, ex-parlamentari català.

Després de la presentació del llibre podreu adquirir un exemplar signat per l’autor. Aquesta tindrà lloc dimarts 6 de febrer, a les 18 hores, al Colpis. Aquesta activitat és gratuïta però l’aforament és limitat. Podeu inscriure-us en el següent FORMULARI


ENLLAÇ D’INTERÈS

MÉS INFORMACIÓ

Share This