PUBLICACIONS

DONES LÍDERS

Àmbits 38, Hivern 2008

En una realitat política en continu moviment en què la presència de la dona en els alts comandaments comença a esdevenir un fenomen habitual, la nostra revista Àmbits de Política i Societat ha volgut dedicar el seu monogràfic a aquelles dones líders que governen, o poden arribar a governar, els seus països. Hillary Clinton, Angela Merkel, Michelle Bachelet, Cristina Fernández de Kirchner o la pròpia Maria Teresa Fernández de la Vega en són alguns clars exemples actuals.

Però, quin tipus de lideratge exerceixen? en què difereix del mandat d'un home? fins a on arriba el grau d'igualtat entre gèneres? quins són els condicionants amb què es troben altres dones en països on la democràcia no és el sistema regent? A totes aquestes preguntes i a moltes altres hem volgut donar resposta des d'aquestes pàgines, de la ma d'expertes amb una dilatada trajectòria professional. L’entrevista central està dedicada a Rosa María Peris, directora de l'Instituto de la Mujer, qui ha aportat alguns perquè de la diferència salarial, de la desigualtat en la conciliació de la vida familiar i laboral o de l'imparable augment de la xifra de dones víctimes de la violència domèstica.

Aquest número també inclou una entrevista al prestigiós sociòleg nord-americà Peter Berger, un dels pocs experts en sociologia de la religió. A més, la Pàgina d’Actualitat acull un interessant article sobre sociologia i política, de Marina Subirats, entre d’altres temes, com ara els drets humans, la nova Llei de serveis socials o un text sobre la figura del darrer Premi Príncep d’Astúries de les Ciències Socials, Ralph Dahrendorf.

RECULL D'ARTICLES

Temàtica Títol Autor
Europa Viatge al cor d'Europa Montse Ortigosa
Cerca d’articles
Si vols consultar qualsevol dels articles publicats a Àmbits, pots fer la teva cerca des d’aquí i trobaràs tots aquells texts relacionats amb la temàtica, el títol o l’autor que t’interessi
Share This