Notícies

maig 30, 2013
Seminari: ‘El Pressupost Europeu 2014-2020: Quines oportunitats ens ofereix als ciutadans i les empreses?’

Els objectius d’aquest seminari són:

    1. Conèixer el pressupost de la Unió Europea, les seves principals característiques, i el seu procés d’elaboració i aprovació.
    2. Conèixer la lògica i las diferents polítiques de la Unió Europea, el desplegament en programes temàtics, i com aquests programes es concreten en projectes.
    3. Identificar les prioritats i elements crítics dels nous fons i programes europeus per aconseguir una posició avantatjosa.
    4. Obtenir una visió general sobre com impulsar, planificar i gestionar projectes europeus.

Durant el Seminari es tractaran qüestions com les claus i oportunitats del pressupost 2014-2020; la política regional de la Unió Europea; el futur de la política agrària comuna i els elements pràctics per a la preparació de projectes europeus. Es parlarà també sobre programes temàtics com són l’Horitzó 2020: Programa Marc d’R+D, Europa Creativa, LIFE o Salut per al creixement, entre d’altres.

Entre els ponents comptarem amb Patrizio Fiorilli, portaveu de Pressupostos de la Comissió Europea; Stéphanie Horel, consultora i formadora, amb una extensa experiència en gestió de projectes europeus; Josep Rodríguez, responsable de suport als governs locals a l’Oficina de Cooperació Europea de la Diputació de Barcelona des de l’any 2000.

El seminari està adreçat a empreses, institucions i Administracions Públiques que estiguin duent a terme projectes a nivell europeu, o altres empreses i institucions que vulguin iniciar-se en els processos d’impuls, planificació, gestió  i finançament de projectes de la Unió Europea. També pot ser d’utilitat a nivell divulgatiu per a periodistes i estudiants.

La benvinguda del Seminari anirà a càrrec de la degana del Col·legi, la Sra. Anna Parés. Aquest tindrà lloc el 17 de juny, de 9.30 a 19h, al Col·legi. El termini d’inscripció finalitza el dijous 13 de juny.

El cost de les inscripcions és de 190 euros (col·legiats i socis de la FCE, descompte 15%). Adreceu les vostres peticions http://goo.gl/RgOZZ

 

Llegiu l’article Què puc fer amb un bilió d’euros? de Joan Manel Piqué, director de Maurilia Knowledge i membre del Grup de Ciutats de la FCE, clickant aquí

 

FITXER ADJUNT

MÉS INFORMACIÓ

Share This