Notícies

maig 23, 2020
SEMINARI: INTRODUCCIÓ A LA DIPLOMÀCIA PÚBLICA I LA DIPLOMÀCIA DIGITAL
Dilluns 18 de maig a les 18h

El concepte “diplomàcia pública” ha estat molt esmentat en l’àmbit de les relacions internacionals i l’acció exterior darrerament. El passat mes de gener, el Ministeri d’Afers Exteriors d’Espanya canviava el nom de la direcció general de ‘Comunicació i Informació Diplomàtica’ pel de ‘Comunicació, Diplomàcia Pública i Xarxes’. La mateixa web del MAEC aclareix que el model espanyol de diplomàcia pública compren l’activitat de diverses institucions vinculades amb el Ministeri, entre les quals, Casa Àsia, amb seu a Barcelona.

 

A Catalunya tenim, en paral·lel, institucions dedicades a l’actuació en l’àmbit de la diplomàcia pública, entre les quals, tot i no ser la única, destaca el Consell de  Diplomàcia Pública de Catalunya, més conegut com a Diplocat, institució creada l’any 2012 a partir del Patronat Catalunya Món que, a la vegada, era hereu del Patronat Català Pro Europa.

 

En aquest seminari explorarem el concepte de diplomàcia pública al llarg dels seus 70 anys d’història des d’una perspectiva global, espanyola i catalana; les pràctiques que s’estan portant a terme amb especial incidència en la ‘diplomàcia digital’, concepte creat fa 10 anys i debatrem també sobre el futur dels mateixos conceptes, en un context en el que les  pràctiques habituals estan mutant cap a un nou paradigma centrat en l’ús que fa el president nord-americà Donald Trump de Twitter, l’abandonament dels instruments tradicionals i l’adaptació que s’està fent a la Xina amb implicacions directes a l’estat espanyol en el context actual de crisi sanitària. 

Finalment, veurem també les actuacions que porta a terme Diplocat en l’actualitat com a exemples pràctics de diplomàcia pública en un entorn conegut. 

 

El seminari tindrà lloc el proper dilluns 18 de maig, de 18h a 19h de la tarda i anirà a càrrec de Jordi Arrufat Agramunt, politòleg i Project Manager al Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat). 

 

Per a participar-hi cal que us inscriviu mitjançant aquest formulari per a poder-vos enviar la invitació a través del correu electrònic. 

ENLLAÇ D’INTERÈS

INSCRIPCIONS

FITXER ADJUNT

INVITACIÓ

Share This