Notícies del Col·legi

SESSIÓ D’ANÀLISI DE LES ELECCIONS AL BRASIL

El primer diumenge d’octubre, dia 2, tindran lloc les eleccions generals al Brasil, en què s’escollirà al president/a, al vicepresident/a i al Congrés Nacional, entre d’altres càrrecs electes. El Colpis i l’Associació Catalana de Ciència Política organitzem per al proper dimarts, 20 de setembre, una sessió d’anàlisi d’aquesta convocatòria electoral, i ho farem amb l’ex diputat i activista Jean Wyllys.

Jean Wyllys és doctorand en Ciència Política de la Universitat de Barcelona;  investigador de l’Open Society Foundation i professor visitant a l’Institut de Recerca Afrollatinoamericà del Centre Hutchins de la Universitat de Harvard, EUA.  Màster en Lletres i Lingüística per l’Institut de Lletres de la Universitat Federal de Bahia. Autor de cinc llibres i de desenes d’articles per als diaris i revistes més importants del Brasil. Actualment escriu per a Open Democracy i Counter Punch. Activista dels drets humans amb prestigi internacional, especialment en l’àmbit dels drets LGBTQ. Ha exercit dos mandats consecutius com a diputat federal; abans de començar el tercer, les amenaces de mort contra ell i la seva família el van obligar a exiliar-se. Ha guanyat Premis Internacionals per la seva actuació intel·lectual i política i ha estat inclòs a la llista de les “50 persones que més defensen la diversitat al món”, incloent alguns premis Nobel de la Pau, elaborada per The Economist. Ha impartit conferències a les universitats més importants del món. El seu actual cap de recerca és el fenomen de la desinformació programada i dirigida, la difusió de notícies falses i l’ascens de governs, partits i personalitats autoritaris.

Moderarà l’acte Jordi Matas, president de l’ACCP.

 

Assistència
L’acte, que tindrà un format mixte, tindrà lloc dimarts 20 de setembre, a les 19 h, al Colpis (c/ Roger de Llúria, 155, entresol 1a, de Barcelona). Les persones que s’inscriguin en el format en línia rebran l’enllaç per a connectar-se un dia abans de la sessió. És necessària la inscripció prèvia a través del següent FORMULARI.

Últimes notícies

EUGÈNIA BRETONES COMPAREIX EN UNA PONÈNCIA AL SENAT

EUGÈNIA BRETONES COMPAREIX EN UNA PONÈNCIA AL SENAT

La col·legiada Eugènia Bretones compareix en una ponència al Senat per parlar sobre l’estudi de l’impacte de gènere de la crisi de la Covid19. Durant la sessió al Senat es va presentar també una declaració del Colpis i diverses propostes per a afrontar l’impacte de la Covid19 amb perspectiva de gènere.

read more
Share This